Στο φως κομπίνα με εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 15:21
UPD:15:35
Ελληνική Αστυνομία
A- A A+

Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες για εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και παράλληλα διακινούσε ακάλυπτες και πλαστές επιταγές εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Πρωινές ώρες της Παρασκευής, σε επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με τη συμμετοχή και αστυνομικών από τα Τμήματα Ασφαλείας Καλλιθέας, Ομονοίας, Νέας Σμύρνης, Αμαρουσίου, Βύρωνα και Καισαριανής, συνελήφθησαν έξι άτομα (Έλληνες) ως μέλη της, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ κατηγορούνται άλλα τρία άτομα.

Όπως προέκυψε, το κύκλωμα απαρτιζόταν από δύο υποομάδες, με το αρχηγικό μέλος να αποτελεί ταυτόχρονα τον εντολέα και κινητήριο μοχλό τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ - HELLENIC POLICE

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον από τις αρχές του 2018 οι δράστες προέβαιναν σε εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων στην Αττική, χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά. Επίσης, διακινούσαν πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές, ενώ νομιμοποιούσαν μέσω εικονικών και καθαρών εταιρειών το οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν.

Πιο αναλυτικά, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε:

  • Εννέα απάτες, με οικονομικό όφελος 208.000 ευρώ,

  • 11 απόπειρες απάτης, με προσδωκόμενο όφελος 5.820.000 ευρώ και

  • 10 περιπτώσεις διακίνησης πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών, με οικονομικό όφελος 408.640 ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν σε γραφεία και σπίτια σε περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών εγγράφων (πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, δελτίο ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια-δελτία αποστολής, αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια είσπραξης χρηματικών ποσών άνω των 50.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, τοπογραφικά διαγράμματα, φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων καθώς κι ένα αυτοκίνητο.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με δύο γεμιστήρες, 63 φυσίγγια και μαχαίρι, τα οποία προέκυψε ότι ανήκουν στον σύζυγο μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών (κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση), απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα (κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση), από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη νομοθεσία περί επιταγών, οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ

Σε βάρος του αρχηγικού μέλους κι ενός ακόμη μέλους της εγκληματικής οργάνωσης εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για ομοειδή αδικήματα και θα οδηγηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο στο Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή