Χάντμπολ: Ευρωπαϊκή πρόκριση για την ΑΕΚ, αποκλεισμός για Ολυμπιακό

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018 00:32
UPD:14:55
A- A A+

Την πρόκριση στους «16» του Challenge Cup Ανδρών πανηγύρισε στην Αυστρία η ΑΕΚ.

Η περσινή φιναλίστ του θεσμού επικράτησε της Μπρέγκεντς με 20-18 (ημίχρονο 9-7), στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, καθώς είχε νικήσει (29-25) και στο πρώτο ματς, που είχε διεξαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, καθώς προηγήθηκε 9-4, με την άμυνα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι Αυστριακοί μείωσαν σε 9-7 στο ημίχρονο και προσπέρασαν 11-10 στις αρχές του β΄ μέρους, αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε με σερί 3-0 και στη συνέχεια διατήρησε τον έλεγχο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ να χάσει την πρόκριση.

Αντίθετα, αν και ήταν ανταγωνιστικός στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε τη δεύτερη ήττα από τη Νέξε και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του EHF Cup Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 25-30 (ημίχρονο 14-13) από την κροατική ομάδα, στη ρεβάνς του Γ΄ γύρου της διοργάνωσης και σε συνδυασμό με την ήττα του (22-25) στον αγώνα του Ρέντη, αποχαιρέτησαν για φέτος την Ευρώπη έχοντας πετύχει την ιστορική πρώτη πρόκρισή του επί της ουγγρικής Κόμλο, στην προηγούμενη φάση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις