Κ. Μητσοτάκης: Το άσυλο στα Πανεπιστήμια έγινε παραβατικό άσυλο

«Ανοίξατε τις πόρτες των πανεπιστημίων στην ανομία και στη βία - Με τη Ν.Δ. κυβέρνηση το άσυλο θα καταργηθεί»
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 11:21
UPD:13:49
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Μεγάλο κίνδυνο» και «απειλή» για την κοινωνία και την δημοκρατία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την κατάσταση «ανομίας» που επικρατεί στα πανεπιστήμια.

«Αυτό που άλλοτε λέγαμε ‘πανεπιστημιακό άσυλο’ έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε ΄παραβατικό άσυλο’. Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο» ανέφερε στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα πανεπιστήμια από κυψέλες ελεύθερης σκέψης μετατράπηκαν σε ιδιότυπο χώρο λογοκρισίας διά της βίας, ενώ το άσυλο μετατράπηκε σε «άσυλο ανομίας και παραβατικότητας»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εγκληματικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια ως βάση για τις δραστηριότητες τους», για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο λαθραίων προϊόντων, αλλά και για «διαβόητες συλλογικότητες που ελέγχουν πολλές πανεπιστημιακές σχολές» οι οποίες έχουν μετατραπεί – όπως είπε - σε «στέκια κουκουλοφόρων».

«Η ίδια η επέτειος του Πολυτεχνείου έχει μετατραπεί σε έναν διαγωνισμό ρίψης μολότοφ» παρατήρησε, σημειώνοντας πως αντί η Αθήνα να γιορτάζει κάθε χρόνο με μαζική συμμετοχή την αρχή του τέλους της χούντας, μετατρέπεται κάθε χρόνο σε μια έρημη σιδηρόφρακτη πολιτεία στην οποία κυκλοφορούν μόνο τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι». Απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, η Πολιτεία άλλοτε αδρανεί και άλλοτε φλερτάρει  ανοιχτά, με τους πρωταγωνιστές της βίας, πρόσθεσε.

ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως την επίκαιρη ερώτηση που υπογράφει ο ίδιος την συνυπογράφουν άτυπα 1.500 φοιτητές που σε επιστολή τους αναφέρουν ότι «φοβούνται να κυκλοφορήσουν», αλλά και «καθηγητές που κακοποιήθηκαν από εγκληματίες» και που «εκλιπαρούν την πολιτεία να παρέμβει». «Σε αυτούς κ. Τσίπρα πρέπει να απαντήσετε σήμερα, όχι σε μένα. Μέχρι πότε θα ανέχεστε οι φοιτητές να περπατούν με σκυφτό το κεφάλι από τον φόβο μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια; Αναρωτιέμαι με ποιους είστε; Με τους καθηγητές, τους φοιτητές ή είστε με τις συμμορίες των τραμπούκων και τον υπόκοσμο που έχει διεισδύσει στα πανεπιστήμια;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Θα καταργήσουμε το άσυλο»

«Εμείς είμαστε με τον φοιτητή και όχι με τον καταληψία, με τον καθηγητή και όχι με το βαποράκι. Είμαστε με τη νομιμότητα με την κανονικότητα» επισήμανε για να προσθέσει ότι με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση «τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες, εμπόρους ναρκωτικών, από λαθρεμπόρους και τραμπούκους». «Όσοι ασχημονούν θα πεταχθούν έξω και το άσυλο θα καταργηθεί, δεν θα αλλάξει απλά ο νόμος» διαμήνυσε.

«Εάν σήμερα, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, ένας πολίτης φωνάξει «βοήθεια», ένας αστυνομικός θα πάει να τον συνδράμει. Εάν αυτό συμβεί εντός του πανεπιστημίου, θα πρέπει να πει στοπ. 'Είναι αδίκημα κατά της ζωής ή πλημμέλημα; Διότι αν είναι πλημμέλημα δεν μπορώ να σας βοηθήσω, θέλω άδεια του πρυτανικού συμβουλίου'. Αυτό ορίζει ο νόμος τον οποίο έχετε ψηφίσει» εξήγησε κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» και «προσβολή του κράτους Δικαίου».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφίες από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διερωτήθηκε «αν είναι αυτή εικόνα πανεπιστημίου». «Είστε υπερήφανος που είστε πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει αφήσει τα πανεπιστήμια σε αυτή την κατάντια κ. Τσίπρα;» ρώτησε τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα επειδή, απλούστατα, δεν θέλει».

Άσκησε επίσης κριτική για το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, εκεί που - όπως παρατήρησε - ως λύση προτείνεται να απομακρυνθούν τα Α.Τ.Μ. από τα πανεπιστήμια για να μην τα ζηλεύουν οι κλέφτες, αλλά και «να οργανωθούν συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, μήπως οι κουκουλοφόροι αφήσουν τις μολότοφ και τα σφυριά και πιάσουν τα βιβλία και το πιάνο».

«Δεν περιμέναμε, βέβαια, τίποτα καλύτερο από έναν υπουργό που με νόμο του έσπευσε να αποφυλακίσει χιλιάδες ποινικούς και τρομοκράτες. Εκτός και αν πιστεύετε, κ. Τσίπρα, ότι πρέπει η ασφάλεια των πανεπιστημίων να ανατεθεί στο «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» του κ. Γαβρόγλου» είπε, σημειώνοντας ότι στην ουσία η κυβέρνηση καλεί τους φοιτητές να την αντιμετωπίσουν την ανομία με αυτοδικία, προκείμενου να διαφυλαχθεί το άσυλο από τις επεμβάσεις της Αστυνομίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή