Ο Ολυμπιακός «γονάτισε» την πρωταθλήτρια

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 22:38
UPD:23/11/2018 16:22
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Με πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης με 88-83 και σταμάτησε το αήττητό της.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, που βελτίωσε το ρεκόρ της σε 5-4, είχε σε μεγάλο βράδυ Σπανούλη, Στρέλνιεκς και Γκος, ενώ ουσιαστικοί ήταν και οι Μιλουτίνοφ, ΛεΝτέι.

Η «διαβολοβδομάδα» (δύο αγώνες σε δύο ημέρες) ολοκληρώθηκε, λοιπόν, ιδανικά για τον Ολυμπιακό, που έδωσε συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερν στο Μόναχο, την περασμένη Τρίτη.

Η πειραϊκή ομάδα έκανε ημίχρονο επιπέδου... NBA στο πρώτο μισό του αγώνα, όταν προηγήθηκε με 52-41 παίζοντας συνεχώς σε υψηλή ταχύτητα και στο τέμπο που συνηθίζει η Ρεάλ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο μια κάμψη έφερε την ισοπαλία (65-65), όμως με τον Στρέλνιεκς να ηγείται της επίθεσης (συνολικά 15 πόντοι) ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα κι έφτασε, εν τέλει, σε μια μεγάλη νίκη, που λίγες ομάδες στη διοργάνωση θα μπορέσουν να κάνουν.

Ο Σπανούλης σταμάτησε στους 20 πόντους με 5/6 τρίποντα, ενώ ο Γουίλιαμ-Γκος έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 23 πόντους, όντας αλάνθαστος στις κρίσιμες βολές στο τέλος.

Εξαιρετικοί, επίσης, ήταν ο ΛεΝτέι με 12 πόντους και πολύ μεγάλες μάχες στις ρακέτες, όπως και Μιλουτίνοφ, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 8 πόντους και κατέβασε 9 ριμπάουντ, βγαίνοντας νικητής και στην άτυπη μονομαχία των «δεινοσαύρων» με τον Ταβάρες.

Για τη Ρεάλ, που είχε τις σημαντικές απουσίες των Γιουλ, Αγιόν και Κούζμιτς, ο Κάρολ ήταν κίνδυνος-θάνατος από το τρίποντο (16 πόντοι), ενώ ο Καμπάτσο πρόσθεσε 14 πόντους και έδωσε 13 ασίστ, ενώ ο Ρούντι μέτρησε 12 πόντους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις