Σε λάθος ένδειξη αποδίδει η Aegean το πρόβλημα σε αεροσκάφος της

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 13:15
A- A A+

Σε λάθος ένδειξη ενός από τους δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ελέγχουν όλα τα συστήματα του αεροσκάφους, αποδίδει η Aegean Arlines πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε αεροσκάφος της, το οποίο με 86 επιβάτες εκτελούσε την πτήση 650 Αθήνα-Ρώμη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η λάθος ένδειξη έγινε αντιληπτή από τον κυβερνήτη, ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος 4.000 ποδών και κατά τη φάση ανόδου. Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, και για καθαρά λόγους ασφαλείας, ο κυβερνήτης αποφάσισε να επιστρέψει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.

Όπως διευκρινίστηκε, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης έπεσαν μερικές μάσκες οξυγόνου, οι οποίες, όπως εξήγησε η εταιρεία, δεν ήταν καλά ασφαλισμένες.

Το αεροσκάφος της Aegean εκτελούσε την πρωϊνή πτήση 650 με προορισμό τη Ρώμη, η οποία επρόκειτο να αναχωρήσει στις Ο9:ΟΟ, αλλά -λόγω καθυστέρησης- αναχώρησε στις 9:50.

Ομως, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους και ενώ βρισκόταν σε διαδικασία ανόδου, ο κυβερνήτης διαπίστωσε κάποια βλάβη, σύμφωνα με τις ενδείξεις, που είχε στο κόκπιτ.

Αμέσως ήρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου, ζητώντας για λόγους ασφαλείας να επιστρέψει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο τέθηκε σε κατάσταση «χαμηλής ετοιμότητας».

Τελικά, το αεροσκάφος προσγειώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα, στις 10:08 και οι επιβάτες αναχώρησαν με άλλο αεροπλάνο της εταιρείας στις 11:10.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή