Με τον Μπολσονάρου συναντάται στις 29 Νοεμβρίου ο Τζον Μπόλτον

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 00:01
UPD:00:23
EPA/ANTONIO LACERDA
A- A A+

Με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, θα συναντηθεί στα τέλη Νοεμβρίου ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Προσβλέπω στη συνάντηση με τον επόμενο πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, στο Ρίο στις 29 Νοεμβρίου. Έχουμε πολλά κοινά διμερή συμφέροντα και θα συνεργαστούμε στενά για να επεκτείνουμε την ελευθερία και την ευημερία σ’ ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπολσονάρου δήλωσε τον προηγούμενου μήνα, ότι σχεδιάζει να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον και ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία σε φιλικό τόνο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει αποκτήσει πολλά παρατσούκλια, μεταξύ των οποίων και εκείνο του «Τραμπ των Τροπικών», λόγω της υιοθέτησης μίας σειράς πρακτικών και θέσεων του Αμερικανού προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μπολσονάρου, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του για την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1964 - 1985), θα ορκιστεί την 1η Ιανουαρίου του 2019 στην προεδρία της λατινοαμερικανικής χώρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή