Πλήγμα στις σχέσεις Βρετανίας - ΗΑΕ η καταδίκη Βρετανού πανεπιστημιακού για κατασκοπεία

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 14:14
UPD:22/11/2018 10:39
EPA/DANIELA TEJADA / HANDOUT

Ο Χέτζες, 31 ετών, ο οποίος κάνει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, στη βορειοανατολική Αγγλία, κρατείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις 5 Μαΐου, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι έπειτα από επίσκεψη δύο εβδομάδων που είχε πραγματοποιήσει στη χώρα για ερευνητικούς σκοπούς. 

A- A A+

Τριγμούς στις σχέσεις της Βρετανίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκαλεί η ισόβια κάθειρξη στην οποία καταδικάστηκε ο Βρετανός πανεπιστημιακός Μάθιου Χέτζες που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ μιας ξένης χώρας.

Ο Χέτζες, 31 ετών, ο οποίος κάνει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, στη βορειοανατολική Αγγλία, κρατείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις 5 Μαΐου, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι έπειτα από επίσκεψη δύο εβδομάδων που είχε πραγματοποιήσει στη χώρα για ερευνητικούς σκοπούς. Κατά την παραμονή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πήρε συνεντεύξεις για την εξωτερική πολιτική και τη στρατηγική της χώρας όσον αφορά την ασφάλεια.

EURONEWS

Η καταδίκη του ωστόσο από δικαστήριο των ΗΑΕ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία, με τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ να τονίζει ότι η ετυμηγορία δεν ήταν αυτή που περίμενε το Λονδίνο από έναν σύμμαχο. «Ο χειρισμός της υπόθεσης θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο κρατών», επεσήμανε ο Βρετανός υπουργός καλώντας τις αρχές να επανεξετάσουν την υπόθεση.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή