UEFA και ECA διέψευσαν τα περί απόσχισης

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 13:31
UPD:13:40
EPA/Juan Carlos Hidalgo

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Τζάνι Ανιέλι

A- A A+

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Τζάνι Ανιέλι, διέψευσε πως η πρωταθλήτρια Ιταλίας μετείχε σε συνομιλίες για τη δημιουργία ευρωπαϊκής Super League.

Νωρίτερα το Νοέμβριο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι τα σχέδια για μία ευρωπαϊκή «κλειστή» Λίγκα των κορυφαίων συλλόγων επανήλθαν στο τραπέζι των συζητήσεων, μετά τις προηγούμενες επαφές που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Βάσει των… θεωριών που κυκλοφορούν, το πρότζεκτ προβλέπει πως 11 κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα δημιουργήσουν ένα κλειστό πρωτάθλημα το 2021, όταν λήγει η ισχύουσα συμφωνία για τη μορφή και την κατανομή εσόδων του Champions League.

Ο Ανιέλι, που είναι και πρόεδρος του ευρωπαϊκού συνδέσμου συλλόγων (ECA), ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερους από 200 συλλόγους, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, μιλώντας στο BBC.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν συναντηθήκαμε και δεν συζητήσαμε ποτέ με κανέναν για να συμμετέχουμε στην δημιουργία αυτής της διοργάνωσης. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι με την UEFA και στην προώθηση του παιχνιδιού προς το μέλλον», είπε.

Ο πρόεδρος της UEFA Aλεξάντερ Τσέφεριν, δήλωσε στο ίδιο ΜΜΕ ότι το ενδεχόμενο δημιουργίας Super League έχει αποκλειστεί. «Η Super League δεν θα γίνει», δήλωσε ο Τσέφεριν. «Έχουμε μερικές ιδέες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις μας», πρόσθεσε.

Η UEFA εκτός από Champions και Europa League, προγραμματίζει την διεξαγωγή και μίας τρίτης διασυλλογικής διοργάνωσης. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρός της, το κυρίαρχο σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι αναδυόμενες αγορές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

«Πρέπει να σκεφτούμε την Πολωνία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων, πρέπει να σκεφτούμε τη Ρωσία», ανέφερε. «Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι σίγουροι ότι αν δημιουργήσουμε νέα προϊόντα, αυτό θα γίνει επειδή θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι φίλαθλοι σε όλη την Ευρώπη θα συμμετάσχουν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις