Η νέα προεδρία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 21:54
UPD:21:56
REUTERS/DADO RUVIC

Μίλοραντ Ντόντικ

A- A A+

Ξεκίνησε η επίσημη ανάληψη της προεδρίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με τον Μίλοραντ Ντόντικ να εκπροσωπεί τους Σέρβους, τον Ζέλικο Κόμσιτς τους Κροάτες και τον Σέφικ Τζαφέροβιτς να εκπροσωπεί του Βόσνιους.

Η συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης άνοιξε με ομιλία ο απελθών Πρόεδρος, Μπακίρ Ιζιτμπέγκοβιτς, ευχαριστώντας τους συναδέλφους του Ντράγκαν Κόβιτς και Μλάντεν Ίβανιτς, για την καλή συνεργασία που είχαν κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Κατά τη διάρκεια των περασμένων τεσσάρων ετών λάβαμε πολλές σημαντικές αποφάσεις» σημείωσε Ιζιτμπέγκοβιτς και πρόσθεσε πως μετά από χρόνια στασιμότητας, η διαδρομή για την ευρωατλαντική πορεία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έχει ενεργοποιηθεί.

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην απόκτηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ και την ενεργοποίηση του Σχεδίου Δράσης για ένταξη στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε

Μετά την ομιλία Ιζιτμπέγκοβιτς, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, παρουσίασε τo διάταγμα για την ανάληψη της εντολής των νεοεκλεγέντων μελών οι οποίοι διάβασαν και υπέγραψαν στη συνέχεια. Ο πρώτος πρόεδρος της εκ περιτροπής κάθε οχτάμηνο Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης θα είναι ο Μίλοραντ Ντόντικ.

Υπενθυμίζεται πως στις γενικές εκλογές του Οκτωβρίου για την προεδρία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης από τους Βόσνιους κέρδισε ο Σέφικ Τζαφέροβιτς με 212.581 ψήφους ή 36.61%, από τους Κροάτες ο Ζέλικο Κόμσιτς με 225.500 ψήφους ή 52,64%, ενώ ο Μίλοραντ Ντόντικ για τους Σέρβους έλαβε 368,210 ψήφους ή 53,88%.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή