Televisa: Δημιουργία ομίλου επενδυτών για την εξαγορά της Univision

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 09:30
A- A A+

ΣΕ συνεργασία με τον δισεκατομμυριούχο της Βενεζουέλας, Gustavo Cisneros και τέσσερις εταιρίες επενδύσεων θα προχωρήσει η Grupo Televisa SA, για την εξαγορά του μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου με ισπανικά στις ΗΠΑ, Univision Communications Inc., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Televisa του Μεξικό, η μεγαλύτερη εταιρεία αναμετάδοσης προγραμμάτων στα ισπανικά στον κόσμο, δεν έχει ακόμη αποφασίσει το ύψος της προσφοράς της για την Univision, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία είναι 10,9 δισ. δολ., σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν ανακοινωθεί η απόφαση.

Η Televisa βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον Sisneros, διευθυντή της Univision και τις εταιρείες επενδύσεων, Bain Capital LLC, Blackstone Group LP, Carlyle Group και Kohlberg Kravis Roberts & Co., σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Univision, με έδρα το Λος Αντζελες, ετέθη σε πώληση στις 8 Φεβρουαρίου, μετά την πτώση των μετοχών της κατά 14% τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά την αύξηση του αριθμού των τηλεθεατών της. Η εταιρεία, αποκομίζει το 1/ 3 των εσόδων της από την Televisa στην οποία κατέχει μερίδιο 16,5% από τον Απρίλιο. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι στο Μεξκό, απαγορεύουν στην Televisa να κατέχει πλέον του 25% μια εταιρείας αναμεταδόσεων στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα ο Cisneros, 60 ετών, έλαβε την έγκριση από την Univision, να συμμετάσχει στην προσφορά εξαγοράς της εταιρείας, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Η Univision δεν έχει ορίσει προθεσμία για τη δημοπρασία, την οποία διαχειρίζεται η UBS AG.

Εκπρόσωπος της Televisa, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ η εκπρόσωπος της Univision, Stephanie Pillersdorf, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε για να κάνει κάποιο σχόλιο. Ο Mark Semer, εκπρόσωπος της KKR που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, αρνήθηκε επίσης, όπως αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο και ο εκπρόσωπος του Cisneros στη Ν. Υόρκη.

Ο διευθυντής της Bain Capital, Steve Pagliuca, λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι και δεν βρέθηκε στο γραφείο του, ενώ ο John Ford, εκπρόσωπος της Blackstone και ο Allan Holt, διευθύνων σύμβουλος της Carlyle, δεν απάντησαν στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκαν για να σχολιάσουν το θέμα.

Η σχεδιαζόμενη προσφορά της Televisa, ανακοινώθηκε χθες σε ρεπορτάζ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Oι μετοχές της Univision υποχώρησαν 7 σεντς, φθάνοντας χθες στα 35,62 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE), μετά την άνοδό τους στα υψηλότερα επίπεδα 52 εβδομάδων των 36,38 δολ. η μία, την προηγούμενη από τη χθεσινή ημέρα. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 41% με τον δείκτη των μετοχών S&P 500 να σημειώνει άνοδο 12%.

Οι μετοχές της Televisa σημείωσαν άνοδο 53% πέρυσι, έναντι ανόδου 72% του δείκτη Bolsa του Χρηματιστηρίου του Μεξικό.

Προτεινόμενα για εσάς