Η Παρί Σεν Ζερμέν κατηγορείται για φυλετικές διακρίσεις

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 16:57
UPD:16:58
FLICKR/psgmag.net
A- A A+

Η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε έρευνα για «διακρίσεις», μετά τις αποκαλύψεις για «βάση δεδομένων» η οποία τηρείται για ποδοσφαιριστές της Παρί Σεν Ζερμέν, που έχουν επιλεχθεί με βάση την εθνικότητά τους.

Η καταγγελία εναντίον των παραγόντων της Παρί Σεν Ζερμέν, ήδη κατηγορούμενη για «ευέλικτη» ερμηνεία του οικονομικού fair play και κληθείσα για μια υποτιθέμενη περίπτωση στοιχηματισμού στον αγώνα του Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα, είναι το νέο... «επεισόδιο» στις αποκαλύψεις των Football Leaks, που δημοσιεύθηκαν από την ηλεκτρονική σελίδα Mediapart. 

Η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία διεξήγαγε αμέσως εσωτερική έρευνα, διαπίστωσε ότι υπήρχε πραγματικά το «απαράδεκτο», όπως το χαρακτήρισε, αυτό σύστημα. 

Στο πρόγραμμα που φορτώθηκε στους υπολογιστές των ανιχνευτών ταλέντων του συλλόγου, υπήρχε ένα μενού στο οποίο μπορούσε κάποιος να βάλει σταυρό στο ταλέντο που μόλις είχε παρακολουθήσει, με την επιλογή «Γάλλος», «Μαγκρεμπίνος», «Αντίλλες» ή «Αφρικανός».

Μια πρακτική, αυτή της επιλογής ή της εισαγωγής κάποιου με βάση την εθνικότητα ή τη θρησκεία του, η οποία στη Γαλλία απαγορεύεται από το νόμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις