Συζήτηση στη Βουλή για την «ποιότητα της Δημοκρατίας» ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 13:54
A- A A+

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την «ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας», ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου.

Με σχετική επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Αννα Μπενάκη -Ψαρούδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ενώ η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ισονομία, ισοπολιτεία, αναβάθμιση των δημοκρατικών μας θεσμών, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια για τον κάθε πολίτη, σήμερα «παρατηρείται μια πλήρης ανακολουθία λόγων και έργων, με τη διαμόρφωση ενός πελατειακού κράτους με στόχο το μεγαλύτερο έλεγχο και τη συγκέντρωση εξουσίας».

Σημαντικότερο όμως είναι ότι παρατηρείται υποβάθμιση των δημοκρατικών μας θεσμών και αποδυνάμωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπανδρέου και καταλήγει: «Είναι φανερό ότι, λόγω της πολιτικής και των πρακτικών της Κυβέρνησης, τίθεται θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας στη χώρα μας, θέμα λειτουργίας του κράτους και των θεσμών, όπως ανάγλυφα φαίνεται και στην υποβάθμιση της λειτουργίας της Βουλής, με τις πρωτοβουλίες και τη στάση της Κυβέρνησης».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή