Οικολογική διαμαρτυρία στη σύνοδο της Βιένης με όπλο τα κάλλη

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 16:49
A- A A+

Οι 62 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων που μετέχουν στη σύνοδο κορυφής Ε.Ε., Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής στη Βιένη βρέθηκαν σήμερα αντιμέτωποι με μια μάλλον ευχάριστη έκπληξη, την ώρα που έβγαζαν την παραδοσιακή οικογενειακή φωτογραφία.

Η νεαρή καλλονή, Εβαγγελίνα Καρόσο, οικολόγος από την Αργεντινή, βασίλισσα του καρναβαλιού, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά τους με μπικίνι, ψηλές μαύρες δερμάτινες μπότες και ένα πανώ διαμαρτυρίας «Οχι στη μόλυνση από τον χαρτοπολτό».

«Δεν είδα τίποτε για χαρτοπολτούς, κοιτούσα μόνον αυτήν (...)», δήλωσε ο πρέδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες, σύμφωνα με τον οποίο «ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν σ' αυτή τη σύνοδο κορυφής».

Στόχος της οικολόγου ήταν να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο της Ουρουγουάης να εγκαταστήσει δύο εργοστάσια κυτταρίνης κατά μήκος ποταμού που βρίσκεται στα σύνορα με την Αργεντινή.

Το Μπουένος Αιρες έχει ζητήσει από το Μοντεβίδεο να ματαιώσει το σχέδιο αυτό που κρίνει ότι θα προκαλέσει μόλυνση στον ποταμό και έχει προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για το θέμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή