Βουλγαράκης - Κοτς για την προστασία της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς στην Τουρκία

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 16:56
A- A A+

Η εξεύρεση προσφορότερων μέσων συνεργασίας για τη συντήρηση και προστασία της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς που βρίσκεται στην Τουρκία, ήταν κύριο θέμα συζήτησης κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη, με τον τούρκο ομόλογό του Αττίλα Κοτς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο υπουργοί προέβησαν σε επισκόπηση των διμερών πολιτιστικών σχέσεων, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν ευθέως τις απόψεις τους για την προστασία της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς στην Τουρκία.

Ο κ. Βουλγαράκης διαβίβασε στον τούρκο ομόλογό του τη βούληση της ελληνικής πλευράς για συνδρομή στη διάσωση και διατήρηση της ελληνικής και χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Τουρκία, και αναφέρθηκε στις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας για την εισήγηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ο υπουργός Πολιτισμού ενεχείρησε μάλιστα στον κ. Κοτς κατάλογο - επιλογή των Οθωμανικών Μνημείων στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί μέρος της Βάσης Δεδομένων του Διαρκούς Καταλόγου του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο αρχαιολογικός Νόμος στην Ελλάδα προστατεύει όλα τα πολιτιστικά μνημεία χωρίς διακρίσεις. Ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι θα ήταν ευκταίο να καταρτιστεί αντίστοιχος κατάλογος των Ελληνικών και Χριστιανικών Μνημείων στην Τουρκία.

Αμφότεροι οι υπουργοί εξέφρασαν την πρόθεσή τους για γόνιμη διμερή συνεργασία και συμφώνησαν για τη σημασία του ελληνο-τουρκικού διαλόγου σε θέματα Πολιτισμού.

Προτεινόμενα για εσάς