Α1 μπάσκετ: Μάχη «αιωνίων» που βρίσκονται σε κρίση

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 10:34
UPD:15:28
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Το ντέρμπι των «αιωνίων» στην Α1, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα ρίξει σήμερα το απόγευμα (18:00), την «αυλαία» της 6ης αγωνιστικής.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα, δεύτερου μεταξύ των δύο ομάδων μέσα σε λίγες ημέρες (9/11 ήταν η προηγούμενη ), είναι το γεγονός πως αμφότερες προέρχονται από ήττες στην Euroleague, με τους «πράσινους» να παρουσιάζουν ένα πολύ κακό πρόσωπο εναντίον της Αναντολού Εφές και τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν... στο νήμα από την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ.

Ο αγώνας σε καμία περίπτωση δεν θα κρίνει απολύτως τίποτα σε ό,τι έχει να κάνει με την πρωτιά της κανονικής περιόδου, απλά ο νικητής θα πάρει ένα μικρό προβάδισμα.

Επίσης, η ομάδα που θα επικρατήσει θα πάρει μία ψυχολογική ώθηση ενόψει της διαβολοβδομάδας που ακολουθεί στην Euroleague, ενώ ο ηττημένος θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο στον προβληματισμό. 

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για τον Παναθηναϊκό, που την Τετάρτη υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και την Παρασκευή αναμετράται με την Μπασκόνια στη Βιτόρια.

Ο Καταλανός τεχνικός είναι εμφανώς προβληματισμένος με την έλλειψη συγκέντρωσης και πάθους κατά διαστήματα στην άμυνα, ενώ σταθερός «πονοκέφαλος» είναι τα ποσοστά σε βολές και τρίποντα.

Στον αντίποδα, ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν γνωρίζει εάν θα έχει στη διάθεσή του τον Αξέλ Τουπάν που τραυματίστηκε στην ποδοκνημική στη χθεσινή προπόνηση.

Οι Πειραιώτες θα παίξουν την Τρίτη στο Μόναχο με την Μπάγερν και την Παρασκευή θα φιλοξενήσουν την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής προβληματίζεται για την έλλειψη σκληράδας της ομάδας του στην άμυνα και μένει να φανεί αν αυτή τη φορά θα επιμείνει περισσότερο σε σχήμα με έναν ή δύο γκαρντ. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Παναγιώτης Αναστόπουλος, Ηλίας Κορομηλάς και Γιώργος Πουρσανίδης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις