Συνεργασία ΕΡΤ-3 και Εθνικής Τηλεόρασης Βουλγαρίας

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 18:37
A- A A+

Υπεγράφη σήμερα συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης 3 (ΕΡΤ-3) και της Εθνικής Τηλεόρασης της Βουλγαρίας (BNT). Τη συμφωνία υπέγραψαν οι γενικές διευθύντριες των δύο τηλεοπτικών σταθμών, Θάλεια Ιωαννίδου και Ουλιάνα Πράμοβα.

Στις ανταλλαγές προγραμμάτων στον πολιτιστικό τομέα, κυρίως, θα επικεντρώσουν τη συνεργασία τους τα δύο τηλεοπτικά κανάλια, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της ΕΡΤ-3. «Ωστόσο, θα υπάρχουν προγράμματα οικολογίας, παιδείας και διάφορα άλλα, ο σχεδιασμός των οποίων θα γίνει τον Ιούνιο, ώστε να υλοποιηθούν στη νέα σεζόν», πρόσθεσε η κα Ιωαννίδου.

Η βουλγαρική τηλεόραση έχει σκοπό να καλέσει εκπροσώπους της ΕΡΤ-3 σε μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα της Βουλγαρίας, όπως είναι το διεθνές φεστιβάλ τηλεοπτικού θεάτρου και άλλων πολιτιστικών προγραμμάτων, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η ΒΝΤ.

«Ο πολιτισμός είναι το πρώτο και το πλέον "εύκολο" πεδίο συνεργασίας επειδή φέρνει κοντά και ενώνει τους λαούς», κατέληξε η κα Πράμοβα στις αποκλειστικές δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς