Ιερά Σύνοδος: Αποχώρησαν οι μητροπολίτες Μεσσηνίας και Καισαριανής

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 14:46
UPD:15:46
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Αποχώρησαν ως διαφωνούντες, εν μέσω αντεγκλήσεων που προέκυψαν, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Καισαριανής Δανιήλ, από την έκτακτη συνεδρίαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το προσύμφωνο του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας.

Η μαραθώνια συνεδρίαση άρχισε στις 9.00 το πρωί στη μεγάλη Αίθουσα των Συνεδριάσεων του Συνοδικού Μεγάρου με την εισήγηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των ιεραρχών.

Για λόγους προσωπικούς, όπως είχε ενημερώσει πριν από την έναρξη της συνεδρίασης και χωρίς να συνδέονται με τη σημερινή συζήτηση, αποχώρησε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος. Λόγω ασθένειας απουσιάζουν από τη συνεδρίαση οι μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομος, Κιλκισίου Εμμανουήλ και Λήμνου Ιερόθεος.

Κατά την εισήγησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέθεσε τρεις προτάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ. Ειδικότερα, φέρεται να πρότεινε:

  1. Να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου συμφωνίας με τον Πρωθυπουργό.
  2. Τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας με μέλη αρχιερείς που γνωρίζουν από νομικά, τη νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου και κληρικούς, οι οποίοι θα δουλέψουν από κοινού με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί στη συνέχεια προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο.
  3. Ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο το ποσό που θα δίνει η Πολιτεία για την μισθοδοσία των κληρικών και τούτο να συμπεριληφθεί στη συνταγματική αναθεώρηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή