Τρεις προτάσεις Ιερώνυμου στην Ιερά Σύνοδο

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 13:28
UPD:13:30
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου συμφωνίας με τον Πρωθυπουργό.

A- A A+

Τρεις προτάσεις κατέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, η οποία θα αποφανθεί για το προσύμφωνο, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου συμφωνίας με τον Πρωθυπουργό.

Δεύτερον, πρότεινε τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας με μέλη αρχιερείς που γνωρίζουν από νομικά, τη νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου και κληρικούς, οι οποίοι θα δουλέψουν από κοινού με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Το σχέδιο νόμου θα τεθεί στη συνέχεια προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο.

Τρίτον, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο το ποσό που θα δίνει η Πολιτεία για την μισθοδοσία των κληρικών και τούτο να συμπεριληφθεί στη συνταγματική αναθεώρηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή