Στη Νέα Μάκρη η κράτηση και ανάκριση των Πακιστανών

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 13:47
UPD:16:01
A- A A+

Στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν οι πακιστανοί μετανάστες το καλοκαίρι του 2005, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», επικαλούμενη μαρτυρίες των απαχθέντων.

Αυτό προκύπτει από σακούλα ψητοπωλείου η οποία περιείχε τα φαγητά που δόθηκαν στους απαχθέντες Πακιστανούς κατά την κράτησή τους.

Σύμφωνα με τη κατάθεση των Πακιστανών στον εισαγγελέα, «την έκτη ημέρα της κράτησής μας οι φύλακες, που μας έδιναν κάθε μέρα το φαγητό μας, μάλωσαν για κάποιον λόγο που δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε. Έτσι αντί να μας δώσουν το φαγητό μας μέσα σε αλουμινένια πακέτα, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι ψησταριές όταν κάνουν παράδοση φαγητού στο σπίτι, ήρθε ένας και μας έδωσε τα πακέτα μέσα σε μια σακούλα ψησταριάς. Τα φαγητά ήταν ζεστά, που σημαίνει ότι η ψησταριά δεν πρέπει να βρισκόταν πολύ μακριά από εκεί όπου μας κρατούσαν. Λίγο αργότερα ακούσαμε έναν από τους φύλακές μας να βρίζει τον φύλακα που μας έδωσε τα φαγητά μέσα στη σακούλα και να του λέει πως με τις βλακείες του θα τινάξει τα πάντα στον αέρα. Αμέσως ο φύλακας που μας είχε δώσει τα φαγητά ήρθε και πήρε πίσω τη σακούλα. Όμως εμείς είχαμε προλάβει να διαβάσουμε τη διεύθυνση και μείναμε με ανοικτό το στόμα, γιατί την ψησταριά αυτή την ξέραμε, αφού οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε κοντά σε αυτή την περιοχή. H περιοχή αυτή είναι η Νέα Μάκρη».

Όπως είπε χθες στα NEA ο εκ των δικηγόρων των Πακιστανών Φρ. Ραγκούσης, «πράγματι, οι πελάτες μου ανέφεραν σε εμένα από την πρώτη στιγμή την υπόθεση με τη σακούλα του ψητοπωλείου της Νέας Μάκρης, την οποία και αξιολόγησα αμέσως ως ιδιαίτερα σημαντική».

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, αρνήθηκε να κάνει οιοδήποτε σχόλιο, παραπέποντας στις ανακοινώσεις που έχει κάνει για το θέμα στο παρελθόν. «Η αντιπολίτευση τους τελευταίους μήνες δεν έκανε καμία άλλη ενέργεια εκτός του να ζητάει την παραίτησή μου», παρατήρησε ο υπουργός.

Πηγή Τα ΝΕΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή