Οι μαθητές των Αρσακείων Εκάλης σε αγώνες γνώσης και καινοτομίας

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 10:08
UPD:11:22
A- A A+

Με τους μαθητές των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης να έχουν βάλει πλώρη για να σχεδιάσουν το αυτοκίνητο του μέλλοντος, το μικρό μονοθέσιο της ομάδας «Sciron» συμμετέχει και φέτος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στον διεπιστημονικό διαγωνισμό F1 in schools.

Στόχος της ομάδας είναι να προσθέσει κι άλλες διακρίσεις στο ενεργητικό της, προσπαθώντας να ξεπεράσει την επίδοσή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό του 2018 στη Σιγκαπούρη, όπου κατατάχθηκε στη 10η θέση στον κόσμο, στους αγώνες ταχύτητας.

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education). Απευθύνεται σε μαθητές οι οποίοι με την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αποκτούν γνώσεις και αναπτύσσουν δεξιότητες εκπονώντας μια ερευνητική εργασία, μέρος της οποίας είναι η κατασκευή μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων υπό κλίμακα.

Οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες με τον καθένα να έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Τα μέλη της ομάδας «Sciron» καλούνται να αξιολογηθούν σε τομείς όπως οι αγώνες ταχύτητας των αυτοκινήτων, η προφορική παρουσίαση, οι γραπτές εργασίες της ομάδας, οι εμφανίσεις των μελών, το εκθεσιακό περίπτερο, η ιστοσελίδα της ομάδας και τα social media.

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης την αρχαιοελληνική ονομασία του βορειοδυτικού ανέμου με όνομα Σκίρων, η ομάδα θέλησε να συνδυάσει την αεροδυναμική με το ελληνικό στοιχείο. Η ομάδα «Sciron» έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις. Μερικές από αυτές είναι:

  • Τη σεζόν 2015-2016 κατέλαβε τη 2η θέση στους Εθνικούς Τελικούς, τη 2η θέση παγκοσμίως στους αγώνες Knock Out, την 7η θέση παγκοσμίως, το βραβείο Best Engineered Car, το βραβείο Δημιουργικής και Καινοτόμου Σκέψης, και το βραβείο Best Team Identity.
  • Φέτος η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στην Ελλάδα, το βραβείο Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής F1 Μοντέλου («Best Engineered Car Award»), το βραβείο Έρευνας - Ανάπτυξης («Research and Development Award»), για 3η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Δημιουργικής και Καινοτόμου Σκέψης («Innovative Thinking Award») και για 2η συνεχόμενη χρονιά το βραβείο Γυναικείου μηχανοκίνητου αθλητισμού («Women in Motorsport Award»). Παράλληλα, η ομάδα κατέχει το 10ο ταχύτερο αμαξίδιο στον κόσμο.

Έχοντας ως στόχο να παραβρεθούν και στον επόμενο παγκόσμιο διαγωνισμό, οι μαθητές τονίζουν πως πορεύονται έχοντας στον νου τη φράση του Μίκαελ Σουμάχερ: «Όταν κάτι είναι πάθος, το κίνητρο βρίσκεται εκεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή