Στα... σχοινιά από νωρίς ο Ολυμπιακός

Νέα ήττα, τρίτη διαδοχική, γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Euroleague, αυτή την φορά από την Φενέρμπαχτσε με 72-73
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 22:59
UPD:16/11/2018 00:51
INTIME SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Την τρίτη σερί ήττα του, δεύτερη εντός έδρας και τέταρτη συνολικά σε 7 ματς στην Euroleague γνώρισε απόψε (15/11) στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός από την Φενέρμπαχτσε με 72-73.

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο κλειστό του Νέου Φαλήρου, με τον Κώστα Σλούκα να «τιμωρεί» την παλιά του ομάδα στο φινάλε (πέτυχε 6 σερί πόντους, με τρεις βολές κι ένα τρίποντο) και τον Ολυμπιακό να φεύγει σε ένα ακόμη ματς ηττημένος, τρία 24ωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι της Α1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. 

Ο Ολυμπιακός, πάντως, παρότι βρέθηκε στο -4 (69-73) περίπου 90 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, κατάφερε με ένα απίστευτο τρίποντο του Παπανικολάου να μειώσει στον πόντο και με μία καλή άμυνα να κρατήσει την τύχη του αγώνα στα χέρια του. Ο Ουίλιαμ Γκος, όμως, ήταν άστοχος στο δίποντο που επιχείρησε, ενώ το φόλοου που προσπάθησε να κάνει ο Μιλουτίνοβ δεν βρήκε το στόχο του.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί το χειρότερό του ξεκίνημα στην regular season της διοργάνωσης εδώ και πολλά χρόνια με 4 ήττες και 3 νίκες. Έτσι, όπως έχουν έρθει τα πράγματα η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ καλείται να πάρει μεγάλα αποτελέσματα και μακριά από το ΣΕΦ για να καλύψει το χαμένο έδαφος στην Euroleague για να μην μπει από πολύ νωρίς σε περιπέτειες.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν αυτός που είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη νίκη της Φενέρ με τους 20 πόντους που πέτυχε (πρώτος σκόρερ), οι έξι εκ των οποίων «σκότωσαν» τους Πειραιώτες στο φινάλε. Με 16 τελείωσε το ματς ο Κάλινιτς και 12 ο Μαχμούτογλου.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Παπανικολάου με 18 πόντους, ο Ουίλιαμς-Γκος είχε 13 και ο Πρίντεζη άλλους 10 (έκανε νταμπλ νταμπλ με 10 ριμπάουντ).

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε στους 8 πόντους, αλλά αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός πως ο Ντέιβιντ Μπλατ τον άφησε στον πάγκο στα τελευταία 4:20 λεπτά της αναμέτρησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις