Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διέταξε την ομάδα μάνατζμεντ του να χρησιμοποιεί μόνο τηλέφωνα Android (αντί για iPhone), σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ των New York Times. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λίγο μετά από σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ, σε συνέντευξή του στο MSNBC, όπου επέκρινε το Facebook ως μια υπηρεσία η οποία εμπορεύεται την προσωπική ζωή των χρηστών της.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης αυτής τον Μάρτιο, ο Κουκ είχε απορρίψει μια ερώτηση σχετικά με το τι θα έκανε ο ίδιος εάν η εταιρεία του βρισκόταν αντιμέτωπη με ένα σκάνδαλο αντίστοιχο αυτό της Cambridge Analytica, λέγοντας απλά πως «δε θα βρισκόμουν σε τέτοια θέση».
Σύμφωνα με τους NY Times, τα σχόλια αυτά του Κουκ εξόργισαν τον Ζάκερμπεργκ, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του αργότερα πως τα βρήκε υπερβολικά ρηχά. «Νομίζω πως είναι σημαντικό να μη μας πιάσει όλους σύνδρομο της Στοκχόλμης και επιτρέψουμε σε εταιρείες που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να μας χρεώνουν να μας πείσουν ότι στην πραγματικότητα νοιάζονται περισσότερο για εμάς. Επειδή αυτό θα μου φαινόταν γελοίο» είχε πει χαρακτηριστικά.
Αντιδρώντας στο δημοσίευμα των New York Times, το Faceboοk ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση τα εξής: «Ο Τιμ Κουκ έχει επανειλημμένα επικρίνει το business model μας και ο Μαρκ έχει αντίστοιχα ξεκαθαρίσει πως διαφωνεί. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε κάποιον άλλο να το κάνει για εμάς. Και εδώ και πολύ καιρό ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους και τα υψηλόβαθμα στελέχη μας να χρησιμοποιούμε Android, επειδή είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο».
Παράλληλα, το ρεπορτάζ των New York Times αναφέρεται και στο θέμα της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μέσω εκστρατειών προπαγάνδας. Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook κωλυσιέργησαν ως προς τη ρωσική δραστηριότητα στην πλατφόρμα, ακόμα και μετά τα ευρήματα που απέδωσε έρευνα πάνω στο θέμα, με πρωτοβουλία τού τότε επικεφαλής ασφαλείας, Άλεξ Στάμος. Σύμφωνα με το Facebook, δεν ισχύει κάτι τέτοιο: «Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως γνωρίζαμε για τη ρωσική δραστηριότητα από την άνοιξη του 2016 ακόμα, αλλά καθυστερήσαμε να τη διερευνήσουμε. Αυτό δεν είναι αλήθεια... Μετά τις εκλογές, κανείς δεν αποθάρρυνε τον Άλεξ Στάμος από το να εξετάσει τη ρωσική δραστηριότητα... Εν τέλει, δεν κατονομάσαμε τη Ρωσία στο white paper μας του Απριλίου 2017, επειδή θεωρήσαμε πως το γραφείο του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ήταν σε καλύτερη θέση να διαπιστώσει την πηγή».