Ομοσπονδία οικοδόμων: «Ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε συνδικαλιστές»

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 12:06
UPD:12:10
ICON Press/ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «σήμερα το πρωί, ημέρα πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους».

A- A A+

Στην καταγγελία ότι αστυνομικός τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, προχώρησε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, επισημαίνοντας «το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται από τις αστυνομικές δυνάμεις με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Πιο συγκεριμένα, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «σήμερα το πρωί, ημέρα πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους».

Στη συνέχεια, συνεχίζει η καταγγελία, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή