Super League: Έξι αλλαγές προπονητών (η μία διπλή) σε 10 αγωνιστικές

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 10:36
UPD:10:44
INTIME SPORTS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Το 1/3 του πρωταθλήματος καλύφθηκε και ήδη υπάρχουν 6 ομάδες της Super League που άλλαξαν προπονητή (μεταξύ αυτών υπάρχει και μία διπλή αλλαγή) σε λιγότερο από 3 μήνες από την έναρξη της περιόδου!

Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι οι διοικήσεις των ομάδων αρέσκονται στο να βρίσκουν στα πρόσωπα των εκάστοτε προπονητών τα «εξιλαστήρια θύματα» σε τυχόν άσχημες περιόδους.

Κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και στην τρέχουσα σεζόν, όπου μετά από 10 αγωνιστικές σχεδόν οι μισές ομάδες της κατηγορίας έχουν προβεί σε αντικατάσταση των τεχνικών που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα.

Και για να ακριβολογούμε, οι αλλαγές που έγιναν είναι 7, μιας και ο Απόλλωνας Σμύρνης κατέχει το ρεκόρ της αλλαγής δύο προπονητών από την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς να υπολογιστεί ο Λευτέρης Βελέντζας που σε ένα ματς εκτέλεσε χρέη «υπηρεσιακού».

Η αθηναϊκή ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με τον Γαλλογερμανό, Βαλεριέν Ίσμαελ, να κάθεται στον πάγκο μόνο στο ματς της πρεμιέρας! Τον διαδέχθηκε ο Ισπανός, Μοντεαγούδο, ο οποίος δεν άντεξε και πολύ και παραχώρησε την θέση του στον Γιάννη Μαντζουράκη. Μέχρι τώρα καμία από αυτές τις κινήσεις δεν βοήθησε αγωνιστικά την ομάδα (ουραγός χωρίς νίκη με μόλις μία ισοπαλία).

Η Λαμία... πήρε σκυτάλη κι απομάκρυνε από τον πάγκο της τον Μπάμπη Τεννέ, για να προσλάβει τον Μάκη Χάβο. Με βάση τα αποτελέσματα η αλλαγή αυτή είναι η πιο επιτυχημένη από όλες, μιας και επί των ημερών του Έλληνα τεχνικού οι Φθιώτες μετρούν σε 8 ματς, 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και μία ήττα.

Η ΑΕΛ αρέσκεται επί προεδρίας του Αλέξη Κούγια να αλλάζει τους προπονητές... σαν τα πουκάμισα. Ετσι κι εφέτος, μετά την παραίτηση του Σωτήρη Αντωνίου η διοίκηση προσέλαβε τον Ιταλό, Τζιανλούκα Φέστα. 

Δεν τα πήγε καλά στο ξεκίνημα της περιόδου ο Άκης Μάντζιος στον πάγκο του Λεβαδειακού, με συνέπεια να απομακρυνθεί πριν από τρεις εβδομάδες. Στην θέση του ένας ακόμη Ιταλός, ο Τζουζέπε Σανίνο. 

Ο Άρης έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα, με 4Χ4, αλλά ακολούθησαν 4 σερί ήττες, γεγονός που ανάγκασε τη διοίκηση να λύσει τη συνεργασία της με τον Πάκο Ερέρα στην 9η αγωνιστική.

Με υπηρεσιακό τον Απόστολο Τερζή την περασμένη αγωνιστική στη Ριζούπολη οι «κίτρινοι» πήραν τη νίκη, ενώ «προ των πυλών» της ομάδας βρίσκεται ο Σάββας Παντελίδης.

Ο τελευταίος αποχαιρέτησε στις αρχές της εβδομάδας τον Αστέρα Τρίπολης, μετά από 14μηνη συνεργασία και θα αναλάβει τα ηνία του Άρη.

Οι Αρκάδες από την πλευρά τους φαίνεται πως είχαν καταλήξει νωρίτερα στο νέο προπονητή της ομάδας, με τον Γιώργο Παράσχο να ανακοινώνεται λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση του «διαζυγίου» με τον Παντελίδη.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως το εφετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με 9 Έλληνες προπονητές στους πάγκους της Superleague κι επτά ξένους και η αναλογία παραμένει η ίδια έπειτα από δέκα αγωνιστικές, παρά τις ανακατατάξεις που υπήρξαν. 

Από τους επτά τεχνικούς που απομακρύνθηκαν οι τέσσερις ήταν οι Έλληνες, με τους δύο να αντικαθίστανται από συμπατριώτες τους και τους άλλους δύο από Ιταλούς (Φέστα στη Λάρισα, Σανίνο στον Λεβαδειακό).

Όσον αφορά τις τρεις αλλαγές ξένων προπονητών, οι δύο καλύφθηκαν με Έλληνες (Μαντζουράκης αντί Μοντεαγούδο και Παντελίδης αντί Ερέρα).

Επίσης ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από τους επτά ξένους τεχνικούς, οι τέσσερις καθοδηγούν τις ομάδες που προπορεύονται στο βαθμολογικό πίνακα της Superleague (Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, Κάναντι στον Ατρόμητο, Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και Ράσταβατς στην Ξάνθη).

Λουτσέσκου, Κάνατι και Ράσταβατς συνεχίζουν από πέρυσι το έργο τους, ενώ ο Μαρτίνς προσλήφθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις