ΣΥΝ: Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις απαγωγές Πακιστανών

Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 16:31
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις απαγωγές Πακιστανών κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.

«Εδώ και 10 μήνες υπάρχουν επίμονες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης (συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού και του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης) ότι δεν έγινε καμιά απαγωγή Πακιστανών και ότι σε κάθε περίπτωση δεν έχουν αναμιχθεί στην υπόθεση ελληνικές κρατικές υπηρεσίες. Η εισαγγελική έρευνα οδήγησε σε διώξεις αφού κατέληξε στα ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα, ότι δηλαδή οι απαγωγές έγιναν και υπήρξε συμμετοχή ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, ενώ δεν διερευνήθηκε η συμμετοχή ξένων μυστικών υπηρεσιών λόγω διπλωματικής ασυλίας.

Η εξέλιξη αυτή, που επιβεβαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να αποκαλυφθεί η αλήθεια, δημιουργεί ένα κορυφαίο πολιτικό πρόβλημα διότι εμφανίζει μια κυβέρνηση που είτε αποκρύπτει την αλήθεια, είτε δεν ελέγχει τις μυστικές της υπηρεσίες, παραπλανά τους πολίτες και τις άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, συγκαλύπτει παράνομες πράξεις, συμμετέχει ενδεχομένως σε αυτές, συμπράττει με τις αρχές της πακιστανικής δικτατορίας στο εγχείρημα τρομοκράτησης και εκφοβισμού των θυμάτων, αποδέχεται τη λειτουργία του διεθνούς παρακράτους στη χώρα μας.

Το πρόβλημα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις σε συνδυασμό με την δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών και την υπόθεση κατασκοπείας στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός,

1. Ποια είναι σήμερα η θέση του Πρωθυπουργού για το περιστατικό της απαγωγής των Πακιστανών μετά την κοινοποίηση της εισαγγελικής έρευνας που ανατρέπει πλήρως τη μέχρι τώρα επίσημη κυβερνητική εκδοχή;

2. Τι μέτρα θα ληφθούν για όσους συμμετείχαν στην απαγωγή των Πακιστανών; Τι μέτρα θα ληφθούν για όσους επιχείρησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό; Τι συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να μη επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή