Μια θέση στα βιβλία των Ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες πίτσες που έχουν παρασκευαστεί εντός 12 ωρών, κέρδισε την Κυριακή η Αργεντινή.
Βάζοντας τα… γυαλιά στους Ιταλούς συναδέλφους τους, σεφ στο Μπουένος Άιρες παρασκεύασαν 11.000 πίτσες μέσα σε ένα 12ωρο, καταρρίπτοντας το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ.
Πάντως, οι Ιταλοί μπορούν να υπερηφανεύονται πως η «τέχνη» της παρασκευής της παραδοσιακής πίτσας της Νάπολης, έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
Η παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα έχει σχετικά λεπτή ζύμη. Το έδεσμα ψήνεται σε φούρνο με ξύλα και έχει δύο βασικές εκδοχές: τη Μαρινάρα (ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο) και τη Μαργαρίτα (ντομάτα, μοτσαρέλα, ελαιόλαδο και βασιλικό).
Σύμφωνα με την παράδοση, η πίτσα Μαργαρίτα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1889 από έναν Ιταλό σεφ προς τιμήν της βασίλισσας Μαργαρίτας, η οποία επισκεπτόταν την πόλη.
naftemporiki.gr