Ιράκ: Εννέα νεκροί σε επίθεση ενόπλων στην επαρχία Άνμπαρ

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 07:53
UPD:10:20
REUTERS/KHALID AL-MOUSILY
A- A A+

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Αλ Άνμπαρ του Ιράκ τη Δευτέρα, στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων στο σπίτι αξιωματικού σουνιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, ο λοχαγός Μισαάν Χαζεμάουι και άλλοι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι έκαναν έφοδο στο σπίτι του στην περιοχή Κάρμα, περίπου 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Φαλούτζας.

Για την επίθεση δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης, ωστόσο δύο πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας δήλωσαν πως θεωρούν ότι διαπράχθηκε από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές, ο αξιωματικός ανήκε στις τάξεις των Δυνάμεων Κινητοποίησης των Φυλών, μιας οργάνωσης-ομπρέλας διαφόρων σουνιτικών παραστρατιωτικών ομάδων που πολέμησαν στο πλευρό της κυβέρνησης εναντίον του Ι.Κ..

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που είχαν κυριεύσει μεγάλο μέρος του βόρειου Ιράκ το 2014, έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της Άνμπαρ έπειτα από μια επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων και σουνιτικών και σιιτικών παραστρατιωτικών ομάδων, που είχαν την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, το 2016.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή