Καλιφόρνια: 42 οι νεκροί στην πιο φονική πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 07:00
UPD:07:02
REUTERS/ERIC THAYER

REFILE - CORRECTING SPELLING Gabi and Jonah Frank walk on Pacific Coast Highway as the Woolsey Fire threatens their home in Malibu, California, U.S. November 9, 2018. The fire destroyed dozens of structures, forced thousands of evacuations and closed a major freeway. REUTERS/Eric Thayer

A- A A+

Στην πιο πολύνεκρη στην ιστορία της πολιτείας εξελίχθηκε η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Οι διασώστες έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει τα πτώματα τουλάχιστον 42 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των αρχών η Camp Fire, όπως ονομάστηκε η πυρκαγιά, είναι και η πλέον καταστροφική στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα γης. Περισσότερα από 7.100 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλήρως απανθρακωθεί, ενώ περί τους 250.000 ανθρώπους έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο σερίφης της κομητείας Κόρι Χόρνι υπογράμμισε ότι η μάχη συνεχίζεται τόσο για την πλήρη κατάσβεση των εστιών όσο και για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. 

Σημειώνεται ότι η πιο φονική, έως σήμερα, πυρκαγιά στην πολιτεία είχε ξεσπάσει το 1933 και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή