Αχμαντινετζάντ: «Μας δίνουν σοκολοτάκια για να πάρουν χρυσάφι»

Απαξιωτική αντίδραση του ιρανού προέδρου στην πρόταση των Ευρωπαίων
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 12:13
A- A A+

«Μας δίνουν σοκολατάκια και καρύδια για να πάρουν από εμάς χρυσάφι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, απορρίπτοντας σήμερα τις νέες προσφορές των Ευρωπαίων για να διακόψει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/17/1188798.htm .

«Λένε ότι θέλουν να δώσουν κάποια κίνητρα στους Ιρανούς ,αλλά νομίζουν ότι διαπραγματεύονται με ένα τετράχρονο παιδί, λέγοντάς του ότι θα του δώσουν σοκολατάκια ή καρύδια, και σε αντάλλαγμα θα του πάρουν χρυσάφι», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη Αράκ, στο κεντρικό Ιράν (250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης).

«Μην πιέζετε τις κυβερνήσεις και τα κράτη που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων να αποσυρθούν», σημείωσε ο ιρανός πρόεδρος στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ανάγκη τα κίνητρά σας. Οι Ιρανοί δεν θα πέσουν στην ίδια παγίδα δύο φορές».

«Αποδεχτήκαμε τη διακοπή του προγράμματος εμπλουτισμού για δύο χρόνια και αυτή ήταν μία πικρή εμπειρία για τον ιρανικό λαό», τόνισε ο Αχμαντιμνετζάντ, αντιδρώντας απαξιωτικά στην πρόταση των Ευρωπαίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή