Europa League: Κομβικοί αγώνες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 12:25
UPD:12:28
REUTERS/CARL RECINE
A- A A+

Η φάση των ομίλων του Europa League εισέρχεται σήμερα στην 4η αγωνιστική και οι ελληνικές ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, δίνουν καθοριστικούς αγώνες.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Ντουντελάνζ (6ος όμιλος, 22:00), ενώ ο «Δικέφαλος» θα φιλοξενηθεί στη Βουδαπέστη από τη Βίντι (12ος όμιλος, 19:55). 

Η πειραϊκή ομάδα είχε νικήσει 2-0 στο Λουξεμβούργο, έφτασε στους 4 βαθμούς και παρέμεινε «ζωντανή» στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη δυάδα, που δίνει πρόκριση, καθώς απέχει 2 βαθμούς από τη Μίλαν και 3 από την πρωτοπόρο Μπέτις, η οποία είχε νικήσει (2-1) τους «ροσονέρι» στο «Σαν Σίρο».

Αν το επαναλάβει απόψε και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός νικήσει, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα βρεθεί στη δεύτερη θέση και θα παίξει για την πρόκριση στον αγώνα με τους Λομβαρδούς, τους οποίους θα φιλοξενήσει. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού πρέπει να κάνει διαχείριση μιας και ακολουθεί το ντέρμπι «αιωνίων» στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρτίνς επανέφερε λοιπόν στην αποστολή τον Γιάγια Τουρέ, αφήνοντας εκτός τους Ομάρ, Γκιγέρμε και Βούκοβιτς για να πάρουν ανάσες, ενόψει Παναθηναϊκού.

Την αποστολή αποτελούν οι, Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Μεριά, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Ναουέλ, Τουρέ, Ποντένσε και Χασάν. 

Πιο δύσκολο, θεωρητικά, είναι το έργο του ΠΑΟΚ, που μετέβη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας έχοντας υποστεί στο πρωτάθλημα την πρώτη απώλεια βαθμών στον αγωνιστικό χώρο κι ενώ προέρχεται από το οδυνηρό 0-2 στην έδρα του απέναντι στη Βίντι.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίζει, εσχάτως, σημάδια «αρρυθμίας» και ο Ρουμάνος τεχνικός θα πρέπει να βρει το «αντίδοτο». Η ήττα στην Τούμπα εξανέμισε το εμφατικό «διπλό» επί της ΜΠΑΤΕ και για να μην έχει «μπλεξίματα» με την πρόκριση, ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα πρέπει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Groupama Arena.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί (στους 3 βαθμούς) και υπερέχει των Βίντι, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, έχοντας να παίξει με τους Λευκορώσους εντός και με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στην αποστολή μετέχουν οι: Ρέι, Πασχαλάκης, Σιαμπάνης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τόσκα, Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Ουάρντα, Λημνιός, Πρίγιοβιτς, Άκπομ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις