Περιπέτεια, μυστήριο, τολμηρά πλάνα και μια ληστεία σε Μουσείο

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 09:15
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Καθώς το θρυλικό κινηματογραφικό Φεστιβάλ της συμπρωτεύουσας  μπαίνει στην τελική του ευθεία, στις μετρημένες εξόδους ταινιών αυτής της εβδομάδας, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  τις νέες περιπέτειες της Κλερ Φόι -η οποία ενσαρκώνει την καινούργια Λίσμπετ Σαλάντερ, την πιο διάσημη ληστεία στην ιστορία του Μεξικό καθώς και την τολμηρή θεματικά και κινηματογραφικά βραβευμένη δημιουργία της Αντίνα Πιντίλιε.

«Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης»

Επανεκκίνηση για το «Κορίτσι με το Τατουάζ», με τη βραβευμένη Κλερ Φόι (The Crown) πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτη τον Φέντε Αλβάρεζ (Don't Breathe), στην ομότιτλη διασκευή του βιβλίου του συγγραφέα Στιγκ Λάρσον. Ένας επιστήμονας αναθέτει μία επικίνδυνη αποστολή στην Λίσμπετ Σαλάντερ, η οποία βρίσκεται αγκυλωμένη σ’ έναν σκοτεινό και βίαιο ιστό, αφού μυστήριες δυνάμεις βάζουν φωτιά στο διαμέρισμά της και την αφήνουν ετοιμοθάνατη. Η πρωταγωνίστρια ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει αυτούς που της επιτέθηκαν, να προστατεύσει τον νεαρό γιο του επιστήμονα και να πάρει πίσω ό,τι της πήραν. Όσο ο ιστός σφίγγει γύρω της, εκείνη βυθίζεται στις σκιές του δικού της μυστηριώδους παρελθόντος.

«Μη Με Αγγίζεις»

Η τολμηρή θεματικά και κινηματογραφικά ταινία της 38χρονης Ρουμάνας Αντίνα Πιντίλιε -που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου- μπλέκει τα όρια του πραγματικού και της μυθοπλασίας και εξερευνά την ανάγκη του ανθρώπου για οικειότητα, μέσα από συναισθηματικά ταξίδια. Μια σκηνοθέτις παρακολουθεί δύο άντρες και μια γυναίκα στην προσωπική τους αναζήτηση και προσπάθεια να ξεπεράσουν ιδιωτικά και κοινωνικά ταμπού, γύρω από το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους.


«Η Κοιλάδα των Σκιών»

Το ατμοσφαιρικό θρίλερ του Γιόνας Μάτζοφ Γκιουλμπράντσεν από τη Νορβηγία -συνεχίζοντας την παράδοση του σκανδιναβικού τρόμου- αποτελεί μια εφιαλτική εκδοχή του παραμυθιού «Ο Πέτρος και ο Λύκος», που ντύνεται με τη μουσική του Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ -του επίσης Πολωνού συνθέτη των αριστουργηματικών σάουντρακ των ταινιών του Κισλόφσκι.

«Το Μυστικό της Πέτρα»

Το  νέο ισπανικό δράμα μεγάλου μήκους  του Χάιμε Ροζάλες (Όμορφη Νιότη) φέρνει το μεγαλείο μιας αρχαίας τραγωδίας στα μέτρα ενός απόλυτα μοντέρνου σινεμά.
Μετά τον θάνατο της μητέρας της, η 30χρονη ζωγράφος Πέτρα αναζητά τον άγνωστο πατέρα της αλλά και τη λύτρωση που θα της προσφέρει η λύση του μυστηρίου γύρω από την ταυτότητά της.

«Ληστεία στο Μουσείο»

Στη βραβευμένη -με Αργυρή Άρκτο Καλύτερου Σεναρίου στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και με το Βραβείο Σκηνοθεσίας Της Πόλης Των Αθηνών στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»- ταινία του Αλόνσο Ρουιζπαλάθιος, οι 30χρονοι Χουάν και Μπένχαμιν δε λένε να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους και να τελειώσουν την κτηνιατρική σχολή. Κατά την διάρκεια ενός σημαδιακού Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν, αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν διαπράττοντας την πιο διάσημη ληστεία αρχαιοτήτων στη μεξικανική ιστορία.

Αφήνοντας για λίγο τα οικογενειακά παραδοσιακά δείπνα και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ασφάλειας λόγω Χριστουγέννων, εισβάλουν λαθραία στο εμβληματικό Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο και αφαιρούν τα πιο πολύτιμα κομμάτια, μπλέκοντας σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει για πάντα την ζωή τους. Η σπουδαιότητα και η σημασία της λείας τους ξεπερνάει τα όρια της αντίληψης των ερασιτεχνών ληστών και την επόμενη ημέρα, όταν θα είναι πλέον αργά, θα συνειδητοποιήσουν το αντίκτυπο της πράξης τους. Στο ταξίδι τους μέχρι το Ακαπούλκο, θα ανακαλύψουν ότι κανείς δεν τολμά να αγοράσει τα κλεμμένα αντικείμενα.

 «Overlord»

Στην πολεμική περιπέτεια του Τζούλιους Έιβερι, σε παραγωγή Τζ. Τζ. Τζέι Έιμπραμς (Star Trek, Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει), λίγες μόλις ώρες πριν την απόβαση στη Νορμανδία, μια ομάδα Αμερικανών αλεξιπτωτιστών πέφτει στην -κατεχόμενη από τους Ναζί- Γαλλία,  για να πραγματοποιήσει μια αποστολή που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εισβολής. Στόχος τους, η ανατίναξη ενός ραδιοφωνικού πύργου στην κορυφή μιας οχυρωμένης εκκλησίας. Για να το καταφέρουν, θα πρέπει να μπουν σε ένα μυστηριώδες εργαστήριο των Ναζί που βρίσκεται κάτω από την εκκλησία.  Εκεί θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με εχθρούς που κανείς στον κόσμο δεν έχει αντικρίσει ξανά...

Προτεινόμενα για εσάς