Διαβεβαιώσεις του προϊσταμένου του Εφετείου προς την πολιτική αγωγή για επιτάχυνση της δίκης της Χ.Α.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 12:42
UPD:12:47
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Με τον προϊστάμενο του εφετείου της Αθήνας Κωνσταντίνο Σταμαδιάνος, συναντήθηκε αντιπροσωπεία  δικηγόρων πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Μετά τη συνάντηση, ο προϊστάμενος του Εφετείου δεσμεύτηκε ότι από τον Ιανουάριο  του 2019 και μέχρι τη λήξη της δίκης, θα απαλλαχθούν όλα τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου από κάθε άλλη υπηρεσία, ενώ υποσχέθηκε ότι η διεξαγωγή της δίκης προσωρινά κατά κανόνα θα γίνεται στο Εφετείο, με την προοπτική της πλήρους και αποκλειστικής διεξαγωγής της στο Εφετείο.

Παράλληλα, ο κ. Σταμαδιάνος δεσμεύτηκε ότι θα διεξάγονται το μήνα άνω των 15 δικάσιμων, εκ των οποίων μόνο τρεις – τέσσερις θα είναι στον Κορυδαλλό.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης που εκπροσωπεί την αντιπροσωπεία ανέφερε: «Αναμφισβήτητα οι εξαγγελίες είναι θετικές και ανταποκρίνονται στα αιτήματα επιτάχυνσης και ποιοτικής διεξαγωγής της δίκης. Προσδοκούμε στην υλοποίησή τους, στην οποία και θα συμβάλουμε. Το αίτημα αποκλειστικής διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο σύμφωνα και με την αναφερόμενη στο υπόμνημα Υ.Α. και λήξης επιτέλους των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό το συντομότερο δυνατό παραμένει εκκρεμές».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής κατέθεσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης και συμπληρωματικό (σε εκείνο της 9/10/2018) υπόμνημα, αλλά εκείνος «εξακολουθεί εδώ και έναν μήνα να μην απαντά στο αίτημά μας να τον συναντήσουμε για το παραπάνω θέμα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή