Μπερνιδάκη: Αφιλόξενοι οι τουριστικοί προορισμοί για τα άτομα με αναπηρία

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 14:10
A- A A+

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών προσβασιμότητας των τουριστικών υποδομών της χώρας μας ζήτησε η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. κα. Ελευθερία Μπερνιδάκη με Επίκαιρη Ερώτηση της προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Επίσης, η κα. Μπερνιδάκη ζήτησε από την Υπουργό την παραδειγματική τιμωρία των τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες ενώ υποχρεούνται να έχουν προσβάσιμες υποδομές για τους αναπήρους, δεν το πράττουν, καταπατώντας με τον πλέον φασιστικό τρόπο τα δικαιώματα τους και δυσφημώντας τη χώρα μας.

«Η πολιτεία, αλλά κυρίως οι τουριστικές επιχειρήσεις οφείλουν να κατανοήσουν ότι και οι τουρίστες με αναπηρία πρέπει να φιλοξενούνται στη χώρα μας χωρίς διακρίσεις. Ο τουρισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα για όλους. Αυτό το μήνυμα πρέπει να δοθεί με κάθε τρόπο σε όλους όσους εμπλέκονται με τον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία της στη Βουλή, η βουλευτής της Ν.Δ. υπογράμμισε και τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει η χώρα μας από τη βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας σημειώνοντας ότι 45.000.000 Ευρωπαίοι με αναπηρία, χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνοδοί τους, θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην πατρίδα μας εάν διαθέταμε τις κατάλληλες υποδομές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή