Λήξαν το θέμα Κωστόπουλου για την κυβέρνηση

Αντώναρος: «Η ευθύνη των πολιτικών προσώπων έχει παραγραφεί με υπαιτιότητα του ΠΑΣΟΚ»
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 15:07
A- A A+

«Η υπόθεση του Χρηματιστηρίου εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης», δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σχόλια του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα του υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Δημήτρη Κωστόπουλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/18/1189293.htm .

«Εμείς τα στοιχεία που έχουμε τα παραπέμπουμε στη Δικαιοσύνη, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν. Το θέμα έχει κλείσει με την αποδοχή της παραίτησης του κ.Κωστόπουλου», σημείωσε ο κ. Αντώναρος, ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις Κωστόπουλου, ο κ.Αντώναρος παρέπεμψε στον ίδιο τον πρώην γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρατηρώντας πως «προφανώς, ο κ. Κωστόπουλος κάτι δεν κατάλαβε καλά».

Όσο για την υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η ευθύνη των πολιτικών προσώπων έχει παραγραφεί «με υπαιτιότητα του ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να μην γνωρίζει τη ξεκάθαρη θέση του Κ.Καραμανλή και της ΝΔ στο θέμα αυτό».

«Δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να μην γνωρίζει ότι πρωταγωνιστήσαμε και πρωταγωνιστούμε στο θέμα της κάθαρσης. Αυτό είναι απολύτως σαφές. Εμείς δεν θα παραβούμε τον νόμο που ορίζει την παραγραφή. Όταν η ΝΔ ζητούσε έγκαιρα τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, ήταν άλλοι αυτοί που δεν συναινούσαν. Αναζητείστε αλλού τις ευθύνες», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ, παρατήρησε πως ο κ. Κωστόπουλος είναι έντιμος άνθρωπος, ωστόσο αυτά που είπε ήταν παρεξηγήσιμα και ορθώς του ζητήθηκε η παραίτηση.

Ο επίτιμος πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αρνήθηκε να προβεί σε οιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για παραλήρημα Κωστόπουλου που αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται ορισμένοι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή