Τελικός «αιωνίων» στο Copa Libertadores

Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 12:59
UPD:15:18
INTIME SPORTS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Η Ρίβερ Πλέιτ θα είναι φιναλίστ στο Copa Libertadores, αφού η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), απέρριψε την έφεση της ηττημένης αντιπάλου της στους ημιτελικούς, Γκρέμιο.

Η ομάδα της Βραζιλίας ζήτησε ακύρωση της νίκης με 2-1 στο Πόρτο Αλέγκρε την Τρίτη, όπου η Ρίβερ έκανε την ανατροπή σημειώνοντας δύο γκολ στο τέλος και συγκεκριμένα στο 85΄ και το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με πέναλτι.

Ο προπονητής των «μιλιονάριος», Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ήταν τιμωρημένος, αλλά στο ημίχρονο μπήκε στα αποδυτήρια για να μιλήσει στους παίκτες του, ενώ η ομάδα της Αργεντινής έχανε (0-1).

Όμως η Ρίβερ, που είχε ηττηθεί με 0-1 στο Μπουένος Άιρες, έκανε στο τέλος την ανατροπή και στο διπλό τελικό του αντίστοιχου Champions League της Λατινικής Αμερικής θα αντιμετωπίσει την «αιώνια» αντίπαλό της, Μπόκα Τζούνιορς.

Η Γκρέμιο έχει δικαίωμα εντός 7 ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης που δύο ομάδες της Αργεντινής και μάλιστα από την πρωτεύουσα, θα αναμετρηθούν στον τελικό του Copa Libertadores.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου στη «La Bombonera» της Μπόκα και η ρεβάνς δύο εβδομάδες αργότερα, στο «El Monumental» της Ρίβερ.

Ο Γκαγιάρδο, πάντως, δεν μπορεί να είναι παρών στο πρώτο παιχνίδι, ενώ τιμωρήθηκε επίσης με αποκλεισμό από τον πάγκο και για τους τρεις επόμενους αγώνες, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 δολαρίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις