Euroleague: Ήταν μόνος του στο τέλος ο Σπανούλης

Δεν είχε στηρίγματα και ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη εκτός έδρας ήττα του στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (65-69)
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 20:58
UPD:02/11/2018 01:36
Eurokinissi Sports/EUROKINISSI
A- A A+

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη στην 4η περίοδο δεν ήταν αρκετή για να φέρει την 3η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν για πρώτη φορά στην Euroleague από την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα (65-69) και με την 2η ήττα στη διοργάνωση ετοιμάζονται για το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός έχασε το ματς στην 3η περίοδο, όταν υπέπεσε σε πολλά λάθη κι έδωσε την ευκαιρία στους Ρώσους, που ήταν πίσω στο σκορ μέχρι τότε, να ξεφύγουν με 50-41.

Κι, όμως, ο Βασίλης Σπανούλης, που σε τρία δεκάλεπτα είχε μόλις 5 πόντους και κακή επιθετικά παρουσία, πήγε να πάρει το ματς μόνος του. Ο αρχηγός με 11 πόντους, εκ των οποίων οι 9 προήλθαν από τρία τρίποντα, έφτασε στους 16 και περίπου 2 λεπτά πριν το φινάλε είδε τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει, 63-63.

EUROLEAGUE BASKETBALL
Highlights: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη στην 4η περίοδο δεν ήταν αρκετή για να φέρει την 3η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού.

Δεν είχε, όμως, συμπαραστάτη στην επίθεση κι έτσι η ΤΣΣΚΑ βρήκε την ευκαιρία με τον Κλάιμπερν να φτάσει στο τελικό 69-65. Κορυφαίος των Ρώσων ήταν ο Ροντρίγκεθ με 20 πόντους.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, έστω και με δύσκολο τρόπο, έκανε το 5Χ5 στο ξεκίνημα της διοργάνωσης και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Ολυμπιακός έπεσε σε 3-2. Την ερχόμενη εβδομάδα η ομάδα του Μπλατ θα παίξει με τον Παναθηναϊκό, σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά.

Όπως προαναφέρθηκε το ματς κρίθηκε εν πολλοίς στην 3η περίοδο, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί καταστροφική για τους «ερυθρόλευκους».

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο 20λεπτο για την ελληνική ομάδα, όπου δεν έχασε σε καμία στιγμή το προβάδισμα (ξέφυγε μέχρι και +9), στο τρίτο 10λεπτο οι Πειραιώτες έδωσαν το δικαίωμα στους Ρώσους να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 21-9 και να φέρουν... τούμπα το παιχνίδι.

Τα μεγάλα σουτ του Σπανούλη κράτησαν «όρθιο» τον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο, αλλά στα κρίσιμα δύο λεπτά που απέμεναν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και κάποιες άστοχες επιθέσεις, έδωσαν στην «ομάδα του στρατού» την ευκαιρία να πάρει το ροζ φύλλο. 

Εκτός του Σπανούλη, πολύ καλός ήταν και ο Πρίντεζης με 14 πόντους, ενώ στους 13 σταμάτησε ο Ουίλιαμς-Γκος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις