Ξαναζωντανεύει η οδός Σταδίου στην Αθήνα

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 13:57
UPD:18:59
ELIAS JOIDOS
A- A A+

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Ριζικό lifting στην οδό Σταδίου σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για να βελτιώσει την εικόνα της Αθήνας και να την αναδείξει περαιτέρω ως τουριστικό προορισμό.

ELIAS JOIDOS

Όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», Αλέξης Γαληνός, η αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Αθηναίων έχει επεξεργαστεί ένα τριετές πλάνο στο οποίο συμμετέχουν ενεργά και τρεις φορείς του ιδιωτικού τομέα, και συγκεκριμένα η Aegean Airlines, το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

ELIAS JOIDOS

Στο πλαίσιο του τριετούς αυτού πλάνου θα υλοποιηθούν έργα ανάπτυξης στον προορισμό Αθήνα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το ξαναζωντάνεμα περιοχών που επλήγησαν από την κρίση, όπως είναι το άνοιγμα 18 καταστημάτων κοντά στην πλατεία Θεάτρου, η νέα πνοή που θα δοθεί στη Στοά Εμπόρων και η επανεκκίνηση της οδού Σταδίου με νέο φωτισμό, μέτρα αισθητικής αναβάθμισης, ειδική σήμανση και πολλές εκδηλώσεις κατά μήκος του δρόμου.

ELIAS JOIDOS

Γενικότερα το σχέδιο των τεσσάρων φορέων είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να αυξηθούν οι επισκέπτες της Αθήνας κατά 1,5 εκατ., ενώ ζητούμενο είναι ακόμη η προσέλκυση επιπλέον 45 νέων διεθνών συνεδρίων με 13.000 συνέδρους.

Μέσα από τη νέα επικοινωνιακή καμπάνια που περιλαμβάνει και τη δημιουργία νέου πόρταλ για την Αθήνα στόχος είναι να μάθουν για την ελληνική πρωτεύουσα πάνω από 120 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου.

Το τριετές πλάνο για την ανάπτυξη της οικονομίας επισκεπτών της Αθήνας με τίτλο «This Is Athens & Partners» παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τη συμμετοχή των Γιώργου Καμίνη, δημάρχου Αθηναίων, Γιάννη Ρέτσου, προέδρου ΣΕΤΕ, Ευτύχιου Βασιλάκη, προέδρου Aegean και Ιωάννη Παράσχη, CEO Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή