Καραμανλής: Η Τ.Α. δεν εγκλωβίζεται σε στενά κομματικά πλαίσια

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 13:08
UPD:13:43
A- A A+

Τα κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας και τη στρατηγική του κόμματος για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, προσδιόρισε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ.

«Στηρίξαμε και στηρίζουμε ανθρώπους που δεν είναι στενά κομματικές επιλογές με κριτήριο την ικανότητά τους. Τα κόμματα έχουν τις προτιμήσεις τους αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δική της δυναμική που δεν εγκλωβίζεται σε στενά κομματικά πλαίσια», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε, στρατηγική επιλογή είναι «ότι προσεγγίζουμε τις εκλογές με γνώμονα ότι ο μεγάλος νικητής θα είναι η Αυτοδιοίκηση». Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να ακολουθήσει πολιτική πόλωσης και οξύτητας, λέγοντας ότι αυτά βολεύουν άλλους που έχουν ένδοια πολιτικού λόγου και προτάσεων.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του Δ'ΚΠΣ, σε ποσοστό 80%, θα κατευθυνθεί στην ελληνική περιφέρεια και αυτό όπως τόνισε, «είναι επιλογή και δέσμευση».

Η κυβέρνηση, είπε, προχωρεί στην αλλαγή της διοικητικής δομής μέσα από διάλογο, ενώ δεδομένη είναι η οικονομική στήριξη στην περιφέρεια. Μιλώντας γενικότερα για την κυβερνητική πολιτική ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο μέσον της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και ότι τα μηνύματα είναι θετικά. Οπως επίσης ότι είναι ενθαρρυντικά και τα μηνύματα για την οικονομία. Η κυβέρνηση όμως, δεν εφησυχάζει πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Αναφερόμενος στην παιδεία, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι προχωρά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει διάλογο και ήπιο κλίμα γιατί δεν έχει κανένα λόγο για οξύτητα και πόλωση.

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή