Διασκευή του «Suspiria», ήχοι των Queen και αγαπημένος Καρυοθραύστης

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 09:05
A- A A+

Ο Νοέμβριος φέρνει -μαζί με την έναρξη του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης- πολυαναμενόμενες πρεμιέρες όπως τη διασκευή θρυλικού έργου του αριστουργηματικού σκηνοθέτη ταινιών τρόμου Ντάριο Αρτζέντο με την υπογραφή του Λούκα Γκουαντανίνο αλλά και μια ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστό τραγουδιστή τους Φρέντι Μέρκιουρι, που αψήφησε τα στερεότυπα και τις κοινωνικές συμβάσεις για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες.

«Suspiria»

Ο Λούκα Γκουαντανίνο αποτίνει τον δικό του φόρο τιμής στο θρυλικό φιλμ μυστηρίου, τρόμου, και φαντασίας του Ντάριο Αρτζέντο. Σε μια διεθνούς φήμης σχολή χορού, στο Βερολίνο της δεκαετία του ’70, η καλλιτεχνική διευθύντρια -Τίλντα Σουίντον, μια φιλόδοξη νέα χορεύτρια -Ντακότα Τζόνσον- κι ένας ψυχοθεραπευτής -Λουτζ Έμπερσντορφ- που βρίσκεται σε πένθος, μπλέκονται σε μια σκοτεινή υπόθεση, η οποία τους οδηγεί στα βάθη των κρυφών υπόγειων θαλάμων της σχολής, όπου παραμονεύουν φρικιαστικές ανακαλύψεις.

«Bohemian Rhapsody»

Η περιπετειώδης -ως ζωή και ως παραγωγή- βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι των Queen παρουσιάζεται από τον Ντέξτερ Φλέτσερ, με πρωταγωνιστή τον Ράμι Μάλεκ. H ραγδαία άνοδος της βρετανικής μπάντας -μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο-  τους οδηγεί σε απαράμιλλη επιτυχία. Ωστόσο, σε μια απροσδόκητη τροπή, ο ηγέτης τους, Φρέντι Μέρκιουρι, παρατάει το συγκρότημα για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη θρυλική συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Μέρκιουρι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής.

«Οι Στάχτες Μιας Αγάπης»

Στη γκανγκστερική ιστορία αγάπης του Ζία Ζάνγκε («Ακίνητες Ζωές»)  ο Μπιν, μικρομαφιόζος μιας παρηκμασμένης επαρχιακής πόλης στην Κίνα, γλιτώνει τελευταία στιγμή από μια απόπειρα δολοφονίας χάρη στη σύντροφό του. Η Κιάο, η εσωστρεφής σύντροφος του Μπιν, βρίσκεται με ένα παράνομο όπλο στην κατοχή της, το οποίο την οδηγεί στην φυλακή για τα επόμενα πέντε χρόνια.


«Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια»

Στο κλασικό παραμύθι των Χριστουγέννων, σε μια φαντασμαγορική διασκευή των Λάσε Χάλστρον και Τζο Τζόνστον -με τους Κίρα Νάιτλι, Έλεν Μίρεν και Μόργκαν Φρίμαν-, όταν η Κλάρα βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο, επικεφαλής του οποίου είναι η απαστράπτουσα βασίλισσα της Χώρας των Ζαχαρωτών, Ζαχαρένια Νεράιδα, πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την Κόκκινη Μητέρα για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο κόσμο. Στο πλευρό της βρίσκεται, πάντα, ο γενναίος και ταπεινός Καρυοθραύστης της.

«Peterloo»

Στο κοινωνικό δράμα εποχής, ο Μάικ Λι ζωντανεύει στην οθόνη τη μεγάλη σφαγή στο Μάντσεστερ του 1819, που όρισε μια νέα εποχή για την αγγλική ιστορία.
Η ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία Σεντ Πίτερς στο Μάντσεστερ αιματοκυλίστηκε και έγινε ένα από το πιο σκοτεινά και περιβόητα επεισόδια στην ιστορία της Αγγλίας. Η βρετανική κυβέρνηση διέταξε την καταστολή της συγκέντρωσης των 80.000 ανθρώπων που ζητούσαν πολιτικές αλλαγές και μέτρα ενάντια στη συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια, με αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν. Η άγρια αυτή καταστολή και τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν προκάλεσαν οργή σε όλη τη χώρα και επέφεραν ακόμα μεγαλύτερη κρατική καταστολή.

«Η Κατηγορούμενη»

Στο μεξικάνικο αστυνομικό θρίλερ του Γκονζάλο Τομπάλ -το οποίο ήταν υποψήφιο για τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας- με πρωταγωνίστρια τη διάσημη ποπ σταρ στην Αργεντινή, Λαλί Εσποζίτο, η Ντολόρες ζει μια κανονική ζωή φοιτήτριας όταν η καλύτερή της φίλη δολοφονείται άγρια. Δύο χρόνια μετά, παραμένει η μόνη κατηγορούμενη για το έγκλημα και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς δημοσιότητας. Η Ντολόρες ετοιμάζει την υπεράσπισή της με την υποστήριξη της οικογένειάς της, αλλά στην πορεία ανακαλύπτει πως κρυμμένα μυστικά την οδηγούν στην αμφιβολία για την αθωότητά της.

«Motherland»

O Γιώργος Ευθυμίου, στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, πειραματίζεται με τα όρια του σινεμά και της ζωής, αναφερόμενος στη μητρότητα και τον θάνατο.
Ένας ράπερ προσπαθεί με κάθε πιθανό τρόπο να επικοινωνήσει με τη νεκρή μητέρα του. Σ’ αυτή την παράλογη απαίτηση, συναντά φανταστικούς χαρακτήρες, που όμως είναι αθάνατοι.

Προτεινόμενα για εσάς