ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 19:34
A- A A+

Ο πρωθυπουργός θυμάται το ήπιο κλίμα και τη συναίνεση όταν θέλει να κρύψει το κρυφό του πρόγραμμα, εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές του Κώστα Καραμανλή στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/22/1190568.htm .

Ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι υπάρχουν δύο διακριτές επιλογές για τους πολίτες, η μία του ΠΑΣΟΚ που έχει παρουσιάσει πρόταση για την αποκέντρωση και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και η άλλη της ΝΔ που προωθεί την περαιτέρω συγκέντρωση της εξουσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες προοπτικές στην ελληνική πολιτική ζωή, τουλάχιστον ως σχεδιασμός που να αφορά το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο κ. Αθανασάκης και πρόσθεσε ότι μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές.

Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι με δεδομένο τον εκλογικό νόμο η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει τον αγώνα της για να κερδίσει τις εκλογές και να πάρει εντολή σχηματισμοού κυβέρνησης.

Και πρόσθεσε πως όλα τα άλλα είναι θεωρητικές προσεγγίσεις και αναλύσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης πρότεινε συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές δεν καταφέρει να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητεί τη δυνατότητα της Νέας Δημοκρατίας να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή