Το Halloween στο Doodle της Google

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 08:01
UPD:01/11/2018 09:29
A- A A+

Στο Halloween (Χάλοουιν), το οποίο γιορτάζεται πάντα την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, αφιερώνει η Google το σημερινό της Doodle.

Μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, η Google προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν το Halloween.

Τη συγκεκριμένα ημέρα, τα παιδιά σε πολλές χώρες του κόσμου μεταμφιέζονται συνήθως σε κάτι «τρομακτικό» και εν συνεχεία επισκέπτονται σπίτια, προκειμένου να μαζέψουν γλυκά.

Το Halloween, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhain, του θεού του κάτω κόσμου. Για τους Κέλτες η ημέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, και ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια «γέφυρα» ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε σε μέρα χαράς και μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών.

Βάσει άλλων αναφορών, ωστόσο, το Halloween ξεκίνησε σαν χριστιανική γιορτή. Κατά τις ίδιες αναφορές, η ρίζα της λέξης προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Even).

Σύμβολο της γιορτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από κολοκύθες, πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο αστεία και άλλοτε πιο τρομακτικά. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από wikipedia

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή