Μητέρα βρήκε τον γιο της, 31 χρόνια μετά την απαγωγή του από τον πατέρα του

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 00:29
UPD:00:51
REUTERS/BRIAN FRANK
A- A A+

Την ευκαιρία να αγκαλιάσει ξανά τον γιο της, 31 χρόνια αφότου εκείνος απήχθη από τον πατέρα του, είχε μία μητέρα από τον Καναδά.

Ο 33χρονος σήμερα Ζερμέν Μαν συναντήθηκε ξανά με τη μητέρα του, Λινέτ Μαν-Λιούις, την περασμένη εβδομάδα, αφού η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε, με καθυστέρηση δεκαετιών, τον πατέρα του.

Σε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση η Λινέτ Μαν-Λιούις ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ περιέγραφε τον Γολγοθά που έζησε επί τρεις δεκαετίες αναζητώντας το παιδί της.  Όσο για τον γιο της, αφού την έσφιξε στην αγκαλιά του, της είπε απλά: «Μαμά, έχω πάρει τα μάτια σου».

Ο πατέρας, Άλαν Μαν Τζούνιορ, 66 ετών σήμερα, έχει διπλή υπηκοότητα, του Καναδά και της Γκάνας. Ο 66χρονος συνελήφθη την Παρασκευή στο Κονέκτικατ με την κατηγορία ότι υπέβαλε ψευδή δήλωση για να λάβει ένα κοινωνικό επίδομα στέγασης, ενώ πρόκειται να του ασκηθεί δίωξη για απαγωγή στον Καναδά.

Ο Άλαν Μαν Τζούνιορ πέρασε στις ΗΠΑ το 1987 μαζί με τον γιο του, που τότε ήταν μόλις 21 μηνών, αφού τον πήρε από τη μητέρα του επωφελούμενος από την απόφαση ενός δικαστηρίου που του επέτρεπε να βλέπει το παιδί. Εγκαταστάθηκαν στο Κονέκτικατ, με άλλο ονοματεπώνυμο, χάρη σε πλαστά πιστοποιητικά γέννησης που είχε καταφέρει να φτιάξει, ενώ ο Ζερμέν μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του είχε πεθάνει.

Σε συνεννόηση με τις αρχές του Τορόντο, η αμερικανική αστυνομία κατάφερε να λύσει το μυστήριο, χάρη σε ένα λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή