«Αφεντικό» για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ

Οκτώ στα οκτώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» με το 2-0 επί του Παναθηναϊκού
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 23:24
UPD:23:26
INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο απόκτησε από σήμερα (29/10) ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό μέτριο και αρκετές φορές κακό, ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέδειξε ότι εφέτος είναι αποφασισμένος να «κόψει πρώτος το νήμα». Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε πέρα για πέρα δίκαια, επέκτεινε το σερί της σε 8 νίκες σε ισάριθμα ματς και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ατρόμητου στη Νέα Σμύρνη φιγουράρει μόνη στην κορυφή του πίνακα, έχοντας στο -6 τους ΑΕΚ, Ολυμπιακό και στο -9 το σημερινό του αντίπαλο.

Πλέον, μετά από 8 αγώνες στη Super League, υπάρχουν μόνο δύο αήττητες ομάδες στο πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος), καθώς ο Παναθηναϊκός γνώρισε στην Τούμπα την πρώτη του ήττα. Ήττα που ήρθε απολύτως φυσιολογικά για το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη, που στο πρώτο του σοβαρό τεστ ηττήθηκε πάρα πολύ εύκολα.

Οι «πράσινοι», που δεν σκόραραν για πρώτη φορά από την έναρξη της περιόδου, καλούνται να «μαζέψουν τα κομμάτια τους» και να ξεχάσουν το σημερινό ματς, καθώς ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Διούδης είπε «όχι» δύο φορές στον Πρίγιοβιτς, ενώ μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει έχασε και ο Παναθηναϊκός στο 6΄ με τον Μακέντα να μην μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος να «καθαρίσουν» το ματς, μετά το 0-0 του πρώτου 45λεπτου. Στα πρώτα πέντε λεπτά ο Διούδης είχε κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε κεφαλιά του Πρίγιοβιτς και σε τετ-α-τετ με τον Μπίσεσβαρ, ωστόσο, στο 52΄ ο Σέρβος στράικερ σημάδεψε σωστά μετά την ασίστ του Λέο Ζαμπά και στο 52΄ έγραψε το 1-0.

Η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος στο 76΄. Ούτε 25 δευτερόλεπτα δεν πέρασαν από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και ο Λημνιός παραβίασε από κοντά για δεύτερη φορά την εστία του Διούδη, πάλι από ασίστ του Λέο Ζαμπά.

Το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα απόκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον ΠΑΟΚ να φτάνει άνετα στο 8Χ8 και τον Παναθηναϊκό να φεύγει από την Τούμπα ηττημένος για πρώτη φορά από την έναρξη της περιόδου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις