Νίκη με ανατροπή και 4η θέση η Ξάνθη

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 20:57
UPD:21:03
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Η Ξάνθη έχει πάρει... φόρα και δεν σταματά με τίποτα!

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς νίκησε με ανατροπή, 2-1, τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Πηγάδια και με την 3η σερί επιτυχία της στη Super League (παραμένει αήττητη για 7 σερί συνεχόμενα ματς) ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας της Super League μετά από 8 αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, και μόλις στο 5΄ κέρδισαν πέναλτι, σε μονομαχία του Μπρίτο με τον Αποστολόπουλο. Ο Μανούχος δίστασε αρχικά αλλά έδειξε τα 11 βήματα, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Ο Βελλίδης όμως νίκησε τον Γέντρισεκ στο 7΄, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποκρούει πέναλτι ύστερα από 8 χρόνια (!) και συγκεκριμένα από το 2010, όταν τότε φορούσε τη φανέλα του Διαγόρα.

Προϊόντος του χρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και αφού στο 18΄ είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Αθανασιάδη, τελικά κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ επίσης με κεφαλιά του Μυστακίδη στο 21΄, ύστερα από σέντρα του Ντόλοβατς. Η εξέλιξη αποσυντόνισε τους Θράκες, που ως το τέλος του ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά.

Η ομάδα του Ράσταβατς έφτασε στο 1-1 με τον Μπρίτο στο 64ο λεπτό, όταν ο έμπειρος άσος της Ξάνθης εκμεταλλεύτηκε μια αναστάτωση που επικράτησε στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Ακρίτες και τρία λεπτά αργότερα ο Βελλίδης έκανε σωτήρια απόκρουση σε εξαιρετικό σουτ του Γέντρισεκ εκτός περιοχής.

Τελικά, ο Σλοβάκος επιθετικός «εξιλεώθηκε» για το χαμένο πέναλτι «γράφοντας» το 2-1 ύστερα από ασίστ του Μπαξεβανίδη και υπογράφοντας την ανατροπή για την ομάδα του, η οποία έφτασε στην τέταρτη εφετινή νίκη και στους 15 βαθμούς, που τη φέρνουν στα «υψηλά πατώματα» της κατάταξης. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν Ντουρίτσκοβιτς και Μιχαήλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις