DS 3 Crossback: Η ανατροπή των «κλισέ»

Επιτομή του στιλ σε πιο compact σύνολο χωρίς συμβιβασμούς
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 11:47
William CROZES
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Το πιο δύσκολο πράγμα όταν αναφέρεται κάποιος στα μοντέλα της DS είναι να βγάζει από τη φρασεολογία του τη λέξη Citroen. Ε, πώς να το κάνουμε, δηλαδή; Και το λογότυπο είναι σύμβολο ενός ένδοξου παρελθόντος, αφού συνόδευε τον «βάτραχο», και εν πάση περιπτώσει είναι «σαρξ εκ της σαρκός». 

Θα πείτε, το ίδιο δεν ισχύει για τη Lexus (Toyota) ή την Infinity (Nissan); Ναι, αλλά τα DS… φωνάζουν πιο πολύ τη «μαμά» εταιρεία να τους ντύσει κάθε φορά με τα γιορτινά τους.

Έτσι, λοιπόν, είναι και το DS3, που τώρα εμφανίζεται ως Crossback με πρόσθετο mucho στιλ. Πηγαίνει, όντως, τα όρια ένα βήμα πιο μακριά. 

Χάρη στις ισορροπημένες διαστάσεις και την ανάλογη κατανομή των όγκων, το νέο μοντέλο της DS, που είναι διαθέσιμο και σε 100% ηλεκτρική έκδοση e-Τense, προσφέρει την πλέον προηγμένη τεχνολογία με ιδιαίτερη κομψότητα και φινέτσα. Στην πραγματικότητα είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να καλύψει και μεγάλες αποστάσεις.

WILLIAM CROZES

Στα χνάρια του μεγαλύτερου DS7 Crossback, είναι σύμφωνο με όλα τα κριτήρια για την προσέλκυση και διατήρηση μιας απαιτητικής πελατείας που δεν κάνει συμβιβασμούς. Γλυπτός σχεδιασμός, δημιουργικότητα στην καμπίνα και σημασία στη λεπτομέρεια. Ένα πιο compact σύνολο με ισχυρό οπτικό ερέθισμα. Compact SUV, με μήκος 4,12μ., μεγάλους τροχούς 18” και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Στο μπροστινό μέρος, τα DS Wings σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα κομψό πλαίσιο για τις χυτές κατακόρυφες γραμμές της γρίλιας DS. 
Τα DRL (Daytime Running Lights) με τα κατακόρυφα LED και τους κωνικούς προβολείς του συστήματος DS Matrix LED Vision ορίζουν ένα σύγχρονο σύνολο με συγκριτικό πλεονέκτημα στην απόδοση. 

«Αόρατες» ελαστικές προσθήκες στα πλαίσια θυρών και παραθύρων, κομψές αναδιπλούμενες χειρολαβές στις πόρτες και οροφή χωρίς ορατή κεραία. Το πίσω μέρος είναι κομψό με υψηλής τεχνολογίας φωτισμό που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος μέσω της ταινίας με το όνομα Crossback.

3D STYLE

Με δέκα επιλογές σχεδίων για τις ζάντες, δέκα χρώματα αμαξώματος και τρία χρώματα για την οροφή, όλα ξεκινούν ιδανικά για να φτιάξει κανείς το δικό του ξεχωριστό DS 3 Crossback. 

Αναφορικά με το διάκοσμο της καμπίνας, οι επιλογές είναι πέντε (Montmartre, Bastille, Performance Line, Rivoli και Opera), ενώ θα υπάρχει και έκδοση λανσαρίσματος, η La Premiere. Το μοντέρνο αποτέλεσμα τονίζεται από το δέρμα Nappa, που συνδυάζεται ιδανικά με Alcantara και χάρη στην ιδιαίτερη ραφή το αποτέλεσμα απογειώνει την αισθητική.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή