Παπανδρέου: Πρώτος στόχος η αντιμετώπιση του κόστους της Παιδείας

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 12:32
A- A A+

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι η αντιμετώπιση του κόστους της Παιδείας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ εξέφρασε και την συμπαράστασή του στις οικογένειες των υποψηφίων, στους δασκάλους και σε όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το κόστος της Παιδείας σήμερα είναι δυσβάσταχτο για τη μέση ελληνική οικογένεια και όπως σημείωσε, εκτός από το οικονομικό κόστος, πολλαπλασιάζεται και το ψυχικό κόστος της οικογένειας.

Το υψηλό κόστος της Παιδείας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπει τη δημόσια Παιδεία, σε παιδεία για τους έχοντες και πρόσθεσε ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση στη χώρα πρέπει να έχει ως στόχο την Παιδεία.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του γιατί σε ένα τόσο μεγάλο θέμα, όπως είναι η Παιδεία, δεν υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πίσω από τη μάσκα της συναίνεσης που φόρεσε και για την Παιδεία κρύβει ένα πρόγραμμα διαφορετικό από αυτό που παρουσίασε στον ελληνικό λαό». Επικαλέστηκε τα κομματικά, όπως τα χαρακτήρισε, νομοσχέδια που κατέθετε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, την ώρα που υπήρχε διάλογος με τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και λόγω αυτού τα κόμματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τον διάλογο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για κρυφό σχέδιο υπέρ των ισχυρών και στον τομέα της ενέργειας, που αποτελεί και το βασικό αντικείμενο της σημερινής συζήτησης στο Συντονιστικό όργανο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή