Παγκόσμιος για 5η φορά ο Χάμιλτον

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 23:17
UPD:23:28
REUTERS/EDGAR SU
A- A A+

Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) να ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι του Μεξικού, όμως, ο Λιούις Χάμιλτον με την 4η θέση που πήρε εξασφάλισε τον 5ο του παγκόσμιο τίτλο στην Formula 1.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes σφράγισε και μαθηματικά τον τίτλο και δικαιολογημένα πανηγύρισε με την ομάδα του. Μετά το 2008, το 2014, το 2015, και το 2017, ο Χάμιλτον πρόσθεσε ένα ακόμη πρωτάθλημα στο ενεργητικό του, ξεπερνώντας τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Αλέν Προστ που έχουν από 4 ο καθένας. 

Με τον 5ο τίτλο του ο Βρετανός οδηγός ισοφάρισε την επίδοση του τεράστιου Αργεντινού Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ο οποίος είχε πάρει κι αυτός μια πεντάδα τη δεκαετία του 1950 και, πλέον, κυνηγά τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Γερμανός κορυφαίος πιλότος (μαζί με τον Άιρτον Σένα…) όλων των εποχών έχει 7 τίτλους στη συλλογή του και δεδομένου πως ο Βρετανός έχει συμβόλαιο γι’ ακόμα μια διετία με τη Mercedes δεν είναι καθόλου απίθανο να τον «πιάσει». Ή και να τον ξεπεράσει...

Νικητής του 19ου αγώνα της χρονιάς ήταν ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull, αφήνοντας δεύτερο τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari και τρίτο τον Φινλανδό Κίμι Ραϊκόνεν, επίσης με Ferrari.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις