Η ΑΕΚ διέλυσε τον Αρη με 4-0

Δύο γκολ ο Πόνσε, ενώ «άνοιξε λογαριασμό» και ο Μπογέ
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 21:28
UPD:21:37
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Με άκρως εμφατικό τρόπο επέστρεψε η ΑΕΚ στις νίκες επί ελληνικού εδάφους.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πόνσε, η Ένωση συνέτριψε τον Άρη με 4-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο κι επανήλθε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο στις νίκες μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και την ήττα από την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ για το Champions League.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη άφησε πίσω της τα δύο άσχημα αποτελέσματα και με πολύ καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος, διέλυσε τους Θεσσαλονικείς, που μετά το 2-0 παραδόθηκαν αμαχητί.

Ο Μπογέ με το πρώτο του γκολ από την ημέρα της μεταγραφής του στην ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5΄, για να ακολουθήσουν δύο γκολ από τον Πόνσε στο 56΄ και 62΄. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Λιβάγια στο 72ο λεπτό.

Στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ «χόρεψε τανγκό» έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους δύο Αργεντινούς της, Μπογέ και Πόνσε. 

Οι δύο προαναφερθέντες έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα του Αρη και ταυτόχρονα δεν επέτρεψαν να φανούν οι πολλές αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα ο Ουζουνίδης.

Παίκτες όπως ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας, ο Σιμόες και ο Τσιγκρίνσκι απουσίαζαν από την ενδεκάδα της Ενωσης, ενώ για πρώτη φορά εφέτος ξεκίνησε βασικός ο Λούκας Μπογέ, αποδεικνύοντας εκ νέου τα πλούσια ποδοσφαιρικά προσόντα του.

Στο 5ο λεπτό με εκπληκτικό «ξεπέταγμα» μετά από πάσα του Πόνσε, άδειασε όλη την άμυνα του Αρη και πλάσαρε τον Κουέστα για να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ.

Το γρήγορο γκολ διαφοροποίησε τα δεδομένα, καθώς οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Αρη που είχε την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα. Βέβαια, θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει τα πάντα αν ο Μπρούνο Γκάμα δεν είχε αστοχήσει στο τετ-α-τετ με τον Μπάρκα σε μια υποδειγματική αντεπίθεση των «κιτρίνων» στο 26΄.

Τα πράγματα ξεκαθάρισαν σε μεγάλο βαθμό μετά το 2-0 της ΑΕΚ στο 56΄. Από κόρνερ του Γκάλο ο Πόνσε με κεφαλιά βρληκε δίχτυα, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.

Τα πόδια των γηπεδούχων λύθηκαν... ολοκληρωτικά και λίγα λεπτά αργότερα πέτυχαν ένα υπέροχο γκολ. Απίστευτος συνδυασμός Χουλτ, Λιβάγια, Μπογέ, Γκάλο, Μπακάκη, χαμηλή σέντρα του τελευταίου και κεφαλιά «ψαράκι» του Πόνσε για το 3-0 (62΄).

Ο επίλογος στη σπουδαία εμφάνιση της Ένωσης μπήκε στο 72΄ όταν Λιβάγια και Μπογέ συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Κροάτης πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις