Ανησυχία Παπανδρέου για την πορεία της εξωτερικής πολιτικής

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 16:54
A- A A+

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στην σύγκρουση και πτώση δύο πολεμικών αεροσκαφών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/23/1191051.htm .

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις χαμένες, όπως είπε, ευκαιρίες για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την επίλυση προβλημάτων, αλλά και για τους μέχρι τώρα χειρισμούς στο ζήτημα των δύο πολεμικών αεροσκαφών, επισημαίνοντας καθυστερήσεις στην αντίδραση της κυβέρνησης. Εξέφρασε φόβους ότι η κυβέρνηση «με την πολιτική της θα μας πάει σε μικρότερα ή μεγαλύτερα επεισόδια που θα μεγαλώσουν την ένταση στην περιοχή», και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, ώστε να μην οδηγηθούμε σε περαιτέρω κλιμάκωση.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει γρήγορα τα διεθνή φόρα, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και όλους τους διεθνείς οργανισμούς και να υπερασπιστεί άμεσα τα ελληνικά δίκαια.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και να λειτουργεί στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και ως υποψήφια χώρα-μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ο κ. Παπανδρέου είχε επικοινωνήσει νωρίτερα με τον υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ελληνας πιλότος θα βρεθεί σώος και διετύπωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του πιλότου, και στην Πολεμική Αεροπορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή