Στ. Κοντονής: Η Ζάκυνθος άντεξε χάρη στη θωράκιση των κατασκευών

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 00:42
UPD:00:44
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

«Το μήνυμα είναι ότι η Ζάκυνθος άντεξε σε ένα πολύ δυνατό σεισμό εξαιτίας της θωράκισης των κατασκευών» διαμήνυσε ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης στο νησί του Ιονίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. 

«Ο σεισμός αντιμετωπίζεται με επιτυχία αν έχουμε αντισεισμικές κατασκευές υψηλού επίπεδου» έσπευσε να προσθέσει, χαιρετίζοντας τις κτιριακές υποδομές του νησιού.

Συμπλήρωσε δε, πως «ήταν πολύ σημαντικό ότι έχουμε ελάχιστες ζημιές, καθώς δεν υπερβαίνουν τις 30 οι αναφορές στις υπηρεσίες για αυτοψίες και εκτιμήσεις, πράγμα που δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προέκυψε από το σεισμό των 6,4 βαθμών, είναι η καθίζηση του λιμένα. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κοντονής παρατήρησε ότι «η μερική καθίζηση μέρους του τραπεζοειδή στην προβλήτα του Αγ. Διονυσίου, αντιμετωπίζεται από ειδικούς τεχνικούς του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας».

Διαβεβαίωσε επιπλέον, ότι «έχει αποκατασταθεί η καθημερινότητα και η εύρυθμη λειτουργία της ζωής των πολιτών».

Τέλος, ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους πολίτες της Ζακύνθου, ενώ γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή